ANASAYFA arrow right Güncel

Hakkını aramazsan, itiraz etmezsen, sesini yükseltmezsen daha fazla bedel ödersin

Hakkını aramazsan, itiraz etmezsen, sesini  yükseltmezsen daha fazla bedel ödersin
YAYINLAMA: 30 Haziran 2024 / 16.26
GÜNCELLEME: 30 Haziran 2024 / 16.26

AKP, kendi eliyle yarattığı ekonomik krizin faturasını yoksul halka ödetmeye çalışıyor. Yeni vergi paketine göre vatandaşın vergi yükü daha da artacak

 

Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bülent Yılmaz, ‘’Vatandaştan tepki yok. Hakkını aramazsan, itiraz etmezsen, sesini yükseltmezsen bundan daha fazla bedel ödersin. Biz daha bedel ödemedik’’ dedi.

Kasanın neden boşaldığının sorgulanması gerekiyor

Kasanın neden boşaldığının sorgulanması gerektiğini dile getiren Yılmaz, ‘’Paralar nereye gitti? Zengin ve üreten ülke konumundan bugünlere nasıl geldik? Paran varsa baraj, köprü veya otoyol yaparsın yoksa yapmazsın. Son 10 yılda kasada olmayan parayla araç garantili köprü ve otoyollar, hasta garantili şehir hastaneleri yaparak bu noktalara geldik. Ekonomi yönetimi de para getirici yollara başvuruyor. İşin de en kolay yolu vatandaştan almak’’ ifadelerini kullandı.

Toplam vergi gelirlerinin yüzde 69’u,dolaylı vergilerden oluşuyor

Devletin gelir vergisini artıracak çalışmalar yapması gerektiğini söyleyen Yılmaz, ‘’Çok kazanandan çok az kazanan az vergi alınması lazım. Ama günümüzde bu durum böyle değil. Toplam vergi gelirlerinin yüzde 69’u, dolaylı vergilerden oluşuyor. 100 lira verginin 69 lirasını sen, ben işçi, emekli ve emekliler ödüyor. Halbuki kazancın üzerinden vergi alınsa neden bu kadar vergi ödeyelim? ’’ sorusunu sordu.

Ekonomi yönetimi çok daha acımazsız şeyler planlıyor

Yılmaz, ‘’Ekonomi yönetimi çok daha acımazsız şeyler planlıyor. Vergi çalışmaları sızdırıldı. Bunu bizzat sızdıran ekonomi yönetimi. Neden halkın nabzını ölçmek için. İnsanımızı yurt dışına gitmesine teşvik edileceklerine, tam tersi yurt dışı çıkış harcının 3 liraya çıkartacak bir düzenleme yapıyorlar, sonrada lütufmuş gibi Cumhurbaşkanı uygun görmedi bin 500 liraya düşürüyorlar. Böyle bir şey olamaz. Bu vatandaşın aklı ile alay etmek’’ açıklamasını yaptı.

Yarın yiyecek ekmek bulamayacak noktaya gelebiliriz

Ülkeyi çok zor günlerin beklediğini sözlerine ekleyen Yılmaz, ‘’Dünya siyaseti şok zor günler geçiriyor. 3. Dünya savaşı uzakta değil, ayak seslerini duyuyoruz. Hal böyle iken bugünden tezi yok ülke olarak zor günlere hazırlanmamız gerekiyor. Gıda stoklarımızı, tahıl stoklarımızı gözden geçirmemiz lazım. Yarın yiyecek ekmek bulamayacak noktaya gelebiliriz’’ uyarısında bulundu.

Gümbür gümbür bu noktalara doğru gidiyoruz

1993 yılında ülkede kredi kartı faciasının yaşandığını hatırlatan Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bülent Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Yıllık yüzde 130’lara varan faizler yaşandı. İnsanlar intihar etti, boşanmalar arttı. Gümbür gümbür bu noktalara doğru gidiyoruz. Asgari ücrete zam gelmeyecek. Böyle bir şey olabilir mi? Alım gücünün bu kadar düştüğü bir ortamda vatandaşın üstüne bu kadar yüklenilir mi? Vatandaş sağlıklı beslenmeyi geçti, karnını doyurma derdinde. Ekmeği katık edip yiyor.’’

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *