ANASAYFA arrow right Güncel

Haksız ve adaletsiz vergi kesintilerinden vazgeçilmeli

Haksız ve adaletsiz vergi kesintilerinden vazgeçilmeli
YAYINLAMA: 27 Mart 2024 / 18.42
GÜNCELLEME: 27 Mart 2024 / 18.42

Aile Sağlık Merkezi çalışanları, “‘Vergide Adalet İstiyoruz” konulu eylemlerini devam ediyor. Nüket Ersoy Alevli Aile Sağlığı Merkezi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına ASM çalışanlarının yanı sıra Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi K. Doğan Eroğulları ile EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca’da katıldı.

Nazife Külekçi,” Hükümete söylediklerimiz ve talebimizi açık bir şekilde bir daha yineliyoruz:  Kamudan yüksek vergi muafiyetleriyle vergi aflarıyla beslediğiniz, büyüttüğünüz bir avuç şirkete sağladığınız desteklerden vazgeçerek, halkın sağlığı için fedakârca hizmet eden sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını verip, haksız ve adaletsiz vergi kesintilerinden vazgeçin” çağrısında bulundu.

Aile hekimlerinden şubat ayında 8 bin lira vergi kesildi

Aile hekimliği çalışanlarının ‘Vergide Adalet İstiyoruz’ sloganı ile 6 haftadan beri seslerini duyurmaya çalıştıklarını sözlerine ekleyen Külekçi, “Geçen hafta yaptığımız anketlerde aile hekimlerinden Şubat 2024 ücretlerinden ortalama 8 bin lira vergi kesintisi yapıldığını duyurmuş, hükümeti bu haksız adaletsiz kesintilerden vazgeçmesi için ASM önlerinde eylemlerimize devam etmiştik. Maalesef taleplerimize kayıtsız kalan hükümet, enflasyon karşısında daha cebimize girmeden eriyen ücretlerimizden haksızca yüksek vergi kesintisi yapmaktan kaçınmıyor” ifadelerini kullandı.

Yüzde 35’e varan vergi kesintilerine son verilmeli

Aile Hekimliği çalışanlarından her ay giderek artan oranda yüzde 35’e varan vergi kesintilerine son verilmesi çağrısında bulunan Külekçi, “Ücretlerden yapılan vergi kesintileri her ay sabit ve en fazla yüzde 15 oranında olsun. Talebimizde ısrarlıyız, mücadelemizden vazgeçmiyoruz. Deprem bölgesinde hizmet veren aile hekimliği çalışanlarından vergi kesintileri dışında yüksek oranda yapılan performans kesintileri için hükümet sessiz kalmaya deprem bölgesinde zor koşullarda çalışan sağlık emekçilerinin talebine kayıtsız kalıyor” açıklamasını yaptı.

Haklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz

Yapılan kesintilerin geri ödenmesi için, performansa bağlı kesintilerin ve yüksek vergi kesintilerinin son bulması için deprem bölgesinde hizmet veren sağlık çalışanlarının haklı mücadelesinin yanında olduklarını bir kez daha yineleyen Külekçi, “Çarşamba günleri eylemlerimizi sürdürürken seçimlere 3 gün kala altı haftadır taleplerimize seyirci kalanlardan hesabımızı sandıklarda da soracağız. Şimdilik Aile Sağlığı Merkezlerinde sürdürdüğümüz esas olarak tüm çalışanların ücretlerinden kesilen yüksek vergilere karşı ortak mücadele olanaklarını yaratacağız. Talebimiz karşılanana dek tüm ASM’de her Çarşamba eylem yapmaya haklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. Halkın sağlık hakkı ve sağlık çalışanlarının haklı mücadelesi için, verginin adaletli alınması için yürüttüğümüz mücadelede halkımızdan destek bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *