ANASAYFA arrow right Güncel

Herhangi bir parti ile işbirliği ve ittifakımız söz konusu değil

Herhangi bir parti ile işbirliği ve ittifakımız söz konusu değil
YAYINLAMA: 28 Mart 2024 / 19.56
GÜNCELLEME: 28 Mart 2024 / 19.56

Yerel seçime sayılı günler kaldığını hatırlatan DEM Partisi Antep İl Eş Başkanı Mehmet Satan, “Kamuoyunda bir partiyi destekleyecek diye bir söylem var. Ancak yerel seçimlerde herhangi bir parti ile işbirliği ve ittifakımız söz konusu değil. Kendi adaylarımız ile seçime giriyoruz. Bu çerçeve içerisinde daha da çalışmalarımız sürüyor” dedi.

İnsanlara birebir dokunan bir seçim çalışması sürdürüyoruz

Antep’te bir seçim havası olmadığını sözlerine ekleyen Satan, “Hem merkez hem de ilçelerde geçmiş yıllardaki gibi bir seçim havası yok. Diğer yerel seçimlere göre çok adaylı bir seçim dönemi geçiriyoruz. Bayrak ve afiş gibi reklamlar büyük bir israf. Sanki seçimler reklam üzerinden yürüyormuş gibi bir durum söz konusu. Biz bunu tercih etmedik, her kesimden insanlarla buluşmayı ve bir araya gelmeyi daha fazla önemsiyoruz. Yani insanlara birebir dokunan bir seçim çalışması sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu.

Seçim sonrasında siyasette bir değişim olacak

Yerel seçimde iyi bir sonuç alacaklarını kaydeden Satan, “En son gerçekleştirdiğimiz Nevroz mitinginde fotoğrafı görmüş olduk. Geçen Nevroza göre daha güçlü bir katılım vardı. Antep’te belediyelerde bir değişim yaşanacağını öngörüyoruz. Ayrıca seçim sonrasında sonuçlar üzerinden hem Türkiye hem de Antep siyasetin bir değişiklik olacak” ifadelerine yer verdi.

Emeklinin durumu ortada esnaf siftah yapamıyor

Satan, “Emeklinin durumu ortada, esnaf siftah yapamıyor. Gençler yurt dışına gitmek istiyor. Çünkü gençlerde bir umutsuzluk söz konusu. Ekonomi de büyük bir karadelik var. Bu karadelik seçimden sonra daha da büyüyecek. Her anlamda toplumun sorunları giderek artıyor. O nedenle sadece reklam çalışmaları ile bir başarı elde etmek mümkün değil. Sonuç olarak kent genelinin yanı sıra ülke genelinde iktidar partisi ve cumhur ittifakı ciddi oranda oy kaybedecek” tespitini yaptı.

Gençler yurt dışına çıkmanın yolunu arıyor

Emeklinin birçok sorunu bulunduğunu belirten Satan, “2024 yılı emeklilerin yılı olarak ilan edilmesine rağmen bir emekli sadece 150 gram et alabiliyor. Torununa bir hediye alamıyor veya harçlık veremiyor. İşçiler ise geçinmek için çırpınıyor. Aldıkları ücretler geçimlerini sağlamaya yetmiyor. Bu Antep’in en büyük sorunları arasında yer alıyor. Gençlerin amacı ise bir an önce yurt dışına çıkmak. Çünkü yurt dışına çıkarsam hayatımı kurtarırım düşüncesi hakim. Gençler yurt dışına gittiğinde geleceğimizi kaybedeceğiz. Bundan daha büyük bir sorun olamaz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *