ANASAYFA arrow right Güncel

Hiç kimseyi ayırt etmeksizin herkese hizmet için gayret gösteriyoruz

Hiç kimseyi ayırt etmeksizin herkese hizmet için gayret gösteriyoruz
YAYINLAMA: 12 Haziran 2023 / 21.12
GÜNCELLEME: 12 Haziran 2023 / 21.13
Büyükşehir Belediyesi Meclisi haziran ayı birinci birleşimi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Toprak Başkanlığı’nda yapıldı

Mecliste, “Yardım” tartışması yaşanırken, “2 MW lisanssız şebeke bağlantılı fotovoltaik güneş enerjisi santrali yapım” işinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 76 milyon 700 bin lira kredi alınması için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e yetki verilmesi madde CHP’nin ret oyuna karşılık meclisten geçti.

Gerekli araştırmaları yaparız imkanlar dahilinde herkese yardımcı oluruz

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi haziran ayı birinci birleşimi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Toprak Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Yoklama alınması ile açılan meclis bir önceki birleşim tutanağının kabul edilmesiyle devam etti. Mecliste görüşülen 75 maddenin 74’ü oy birliği 1’i ise oy çokluğu ile ilgili komisyonlara sevk edildi. Sosyal yardımların eşit bir şekilde dağıtıldığını sözlerine ekleyen Toprak, “İhtiyaç sahibi herkesin listesini alabiliriz. İnternet üzerinden başvurularımız var. Gerekli araştırmaları yaparız, imkanlar dahilinde herkese yardımcı oluruz. Hiç kimseyi ayırt etmeksizin herkese hizmet için gayret sarf ediyoruz” dedi.

İsimleri vermemize rağmen hiç dönüş olmadı

Sosyal yardımların adaletsiz şekilde dağıtıldığını belirten Sucu, “Sizin tabanınız haricinde başkasına sosyal yardım yapıldığını görmedik. Her sene bizden sosyal yardım isteyen vatandaş var. İsimleri vermemize rağmen hiç dönüş olmadı. Taleplerimizin hiçbiri karşılanmadı. Buna eşitlik diyemeyiz” ifadelerini kullandı.

Borçlanmaları doğru bulmadığımızdan ret oyu kullanacağız

CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Meclis Üyesi Mehmet Sucu, “8 milyar TL bütçesi olan bir belediye neden 76 milyon 700 bin lira kredi kullanır” diye sordu. “Seçimlerde hovardaca bir para harcandı. Acaba bütçemizde para kalmadı o yüzden mi bu kadar borçlanma yetkisi istiyorsunuz. Borçlanmaları doğru bulmadığımızdan ret oyu kullanacağız” dedi.

GASKİ’nin giderini düşürmeye yönelik bir yatırım

Toprak, “Bu, Büyükşehir Belediyesinin borçlanması değil, GASKİ’nin yapacağı borçlanmaya kefil olacak. Cazip olan konularda bütçende paran olsa bile kredi kullanmak aha cazip hale gelebiliyor. Düzbağ’dan daha önce 3 terfi ile şehre su getirilirken, bu rakam 1 terfiye düştü, yine de enerji maliyetimiz var. Bu maliyeti düşürmek için güneş enerjisi yatırımı yapılacak. Yani GASKİ’nin giderini düşürmeye yönelik bir yatırım” şeklinde konuştu.

Her ay 11 bin 500 aileye düzenli olarak yardım yapıyoruz

Seçimlerde hovardaca para harcamadıklarını söyleyen Toprak, “Her ay 11 bin 500 aileye düzenli olarak yardım yapıyoruz. Ayrıca bu kadar vatandaşımızın yanı sıra zaman zaman gıda yardımı, bisiklet dağıtımı, futbol, basketbol topu ve ayakkabı yardımı, evlenen çiftlerin bir beyaz eşyasını Büyükşehir Belediyesi olarak temin ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Yapılan Meclis Toplantısında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Polonya Cumhuriyeti’nin Pomeranya Voyvodalığı arasında ortak projeleri geliştirmek ve yürütmek için “Kardeş Şehir” ilişkisinin kurulmasının ve Resmi Protokolün imzalanması için Belediye bünyesinde tüm girişimlerin yapılması yetkilendirme kararı meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Mecliste ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği projelerinin geliştirmesi, ortak çalışma grupları oluşturması ve sosyal ekonominin sürdürülebilir potansiyelini artırmak için “Avrupa Sosyal Ekonomi Bölgeleri” (ESER) ağına üye olunması teklife sunularak meclis tarafından oy birliği ile geçti. Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *