ANASAYFA arrow right Güncel

İnşaat iskelesi çöktü Suriyeli bir işçi öldü, iki işçi yaralandı

İnşaat iskelesi çöktü Suriyeli bir işçi öldü, iki işçi yaralandı
YAYINLAMA: 22 Şubat 2024 / 15.42
GÜNCELLEME: 22 Şubat 2024 / 15.42

Antep'te meydana gelen iş cinayetinde, çöken inşaat iskelesinin altından kalan işçilerden Muhammed Musab öldü. İki işçi de yaralandı.

Türkiye'nin hemen her şehrinden her gün iş cinayeti haberi gelmeye devam ediyor. Son olarak Antep'te öğle saatlerinde Güneykent Mahallesi'nde meydana gelen iş cinayetinde, 4 katlı bina inşaatında, işçilerin çalıştığı sırada iskele çöktü.

İskelenin çöktüğünü görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İskele altında kalan Muhammed Musab ile iki işçi yaralandı. Yaralılar, kentteki çeşitli hastanelere kaldırdı.

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan Muhammed Musab, kurtarılamadı. Cenaze adli tıp Kurumu morguna kaldırılırken, iş cinayetiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

İSİG Meclisi'nin 2023 iş cinayetleri raporuna göre, son bir yılda en az 1932, her gün en az 5 işçi iş cinayetlerinde öldü.

En çok cinayet 389 işçiyle inşaat, yol işkolunda yaşandı. Onu 371 emekçiyle (194 işçi ve 177 çiftçi) tarım, orman işkolu izledi. Taşımacılık işkolunda 221, konaklama, eğlence işkolunda 157, ticaret, büro, eğitim, sinema işkolunda 116, belediye, genel işler işkolunda da 100 işçi öldü. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *