ANASAYFA arrow right Güncel

İş kanunları acilen değişmeli

İş kanunları acilen değişmeli
YAYINLAMA: 17 Temmuz 2023 / 19.22
GÜNCELLEME: 17 Temmuz 2023 / 19.23
İş Sağlığı ve Güvenliği Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi İbrahim Karatok, “İş kanunları acilen değiştirilmeli. Ülkemizin şartları ve dinamikleri dikkate alınarak çevir, kopyala, yapıştır bir kanun ile değil, insanımızın psiko sosyal yapısı dikkate alınarak hazırlanmış bir iş kanunu ile Türkiye yüzyılına başlamak gerekir” açıklamasını yaptı.

Muhalefetin o gün dedikleri bugün gerçek oldu 
Karatok, “Mecliste kanun görüşmelerinde muhalefetin kanunun bu şekilde çıkması yanlış olur dediğini, bugün gibi hatırlıyorum. Muhalefetin o gün dedikleri bugün gerçek oldu. Yürütmede bakanlık makamında bulunan iki insan, bugün bize mevcut yasanın ülkenin ve enerji tedariki konularında tehlike oluşturduğunu belirtiyor” şeklinde konuştu. 
Mevcut iş kanunları ulusal hedeflere ulaşmaya engel oluyor 
İş kanunlarının ulusal hedeflere ulaşmaya engel olduğuna dikkat çeken Karatok, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın enerji arz güvenliği için yaptığı açıklamada, “Türkiye’de madende büyük bir potansiyel olduğunu ve güvenli madenciliğe verebileceğimiz en büyük ehemmiyeti vererek çalışmak istiyorum” dedi. Madenlerde iş sağlığı ve güvenliği önceleyerek yatırımları kolaylaştıracak, izin süreçlerini iyileştirecek düzenlemeler madenlerin ekonomiye katkısını artıracaktır. Madencilik faaliyetlerini iyileştirecek çalışmaların içerisinde olacağız” mesajlarını verdi” dedi.  

Karatok, “Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada ‘Bütün işletmeler özel bir kuruluştan iş sağlığı güvenliği hizmeti satın alıyor. Satın aldıkları hizmetin parasını patron ödüyor. Patronun, işletmenin ödediği iş güvenliği iş sağlığı müessesi işleyebilir mi? Bunun pratik faydası olmadığı ortada. Bir kanun teklifi hazırlayacağım değiştirilmesini öneriyorum’ demişti” ifadelerini kullandı.  
İnsanlarımızı anlamsız şekilde kaybetmekteyiz 
Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanının açıklamalarının iş güvenliğinin mevcut uygulamalar ile sağlanamadığını açıkça ortaya koyduğunu söyleyen Karatok, “Yapının kurgulanmasında ülkemizin gerçekleri ile bağdaşmayan prosedürler sistemi tıkıyor. Sonuçta da insanlarımızı anlamsız şekilde kaybetmekteyiz” tespitini yaptı. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *