ANASAYFA arrow right Güncel

İstemeyerek de olsa fiyat tarife değişikliğine gitmemiz gerekiyor

İstemeyerek de olsa fiyat tarife değişikliğine gitmemiz gerekiyor
YAYINLAMA: 17 Nisan 2024 / 19.32
GÜNCELLEME: 17 Nisan 2024 / 19.32

Ramazan ayı öncesinde 135 TL olan küçükbaş canlı erkek koyunun kilogramının 200 TL’ye çıkması kebapçıları ve lokantacılar kara kara düşündürmeye başladı. Esnaf, et fiyatlarının bir an önce makul seviyeye çekilme çağrısında bulundu

Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar Tatlıcılar, Baklavacılar ve Kafeciler Odası Başkanı Abdülkadir Katmerci, “Canlı küçükbaş hayvanın kilogram fiyatı makul seviyeye çekilmezse önümüzdeki günlerde istemeyerek de olsa fiyat tarife değişikliğine gitmemiz gerekiyor” sinyalini verdi.
Hayvan fiyatlarındaki spekülasyonların önüne geçilmeli
Sorunun eylem veya boykot ile çözülmeyeceğini sözlerine ekleyen Katmerci, “Biz çiftçilerin doğrudan desteklenmesini, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların tümünün kayıt altına alınmasını, ihtiyaç edilen yurt dışından hayvan ithalatı yapılması, ihtiyaç yoksa küçükbaş ve büyükbaş hayvanların fiyatlarında yapılan spekülasyonların önüne geçilmesini istiyoruz. Bunlar içinde yerinde denetimin yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Etin, şeker veya yağ gibi çoğalma imkanı yok
Ramazan ayından önce 135 lira olan küçükbaş canlı erkek koyunun kilogramının 200 liraya yükseldiğini hatırlatan Katmerci, “Etin, şeker veya yağ gibi çoğalma imkanı yok. Bire bir alınıp kullanılan bir ürün. Buda ister istemez maliyetlerimizi etkiliyor. Kıymanın kilogramı 600 lirayı bulmuş durumda. Bir şişe en az 100 gram kıyma saplansa 60 lira eder. Bunun içerisinde kira, vergi, işçi ücreti, sigortayı da eklersen bir şiş kebabın maliyeti 120 lirayı buluyor” dedi.
Maliyetlerimiz yükseliyor
Katmerci, “Ramazan ayının 15’inci 18 litrelik Ayçiçek yağının fiyatı 761 liraydı, bu hafta aradım 810 liraya yükselmiş. 20 günde ne değişti de fiyatlar arttı. Fıstığın kilogramı 810 liradan 880 liraya. Koyunun sade yağın kilogramı 450 liraya çıktı. Ham maddeler yükselmeye devam ettiği sürece istesek de istemesek de fiyatları düşürme şansımız yok” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *