ANASAYFA arrow right Güncel

“Kadına Yönelik Şiddet ve Hukuksal Uygulamalar” tartışılacak

“Kadına Yönelik Şiddet ve Hukuksal Uygulamalar” tartışılacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.47
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.47
“Kadına Yönelik Şiddet ve Hukuksal Uygulamalar” Deneyim Paylaşımı Atölyesi 15 Aralık’ta Gaziantep’te yapılacak.

Mor Çatı, şiddete uğrayan kadınların hukuki yollara başvururken yaşadıkları zorlukların ortaya çıkarılması ve çözüm yollarının bulunabilmesi için gerçekleştirdiği proje kapsamında düzenlediği “Kadına Yönelik Şiddet ve Hukuksal Uygulamalar” başlıklı deneyim paylaşım toplantısını, İstanbul ve Trabzon’dan sonra Gaziantep’te yapıyor.
Gaziantep Barosu Konferans Salonu’nda 15 Aralıkta yapılacak toplantı, kadına yönelik şiddetin engellenmesi ve hukuki çözüm yollarının karşılıklı fikir alışverişi ile belirlenebilmesini amaçlıyor. Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın, İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliğiyle yaptığı bu etkinlik, Avrupa Birliğinin finansal desteğiyle gerçekleştiriliyor.
Toplantı, sadece hukuk uygulayıcılarına; hakim, savcı ve avukatların katılımına açık bir atölye çalışması olacak ve tam gün sürecek. Atölye’nin ilk bölümü, sabah saat 10’da tanışma toplantısının ardından Emekli Aile Mahkemesi Hakimi İzzet DOĞAN’ın “Bir Hakimin Gözünden Kadın Hakları ve Hukuksal Uygulamalar” sunumuyla başlayacak. Soru-cevap bölümlerinde, atölyeye katılan hukuk uygulayıcılarının da, toplantıya interaktif katılımı sağlanacak.
Deneyim paylaşım atölyesinin sabah programındaki diğer iki konu başlığı ise, Uluslararası Sözleşmeler Işığında Kadına Yönelik Şiddet ve Ayrımcılık ile 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Hakkında Kanun ve Yeni Yasa Düzenlemeleri İle “Koruma Kararı”, “Tedbir Nafakası” ve Zorlama Hapsi.
Atölyenin öğleden sonraki bölümünde ise, Mor Çatı gönüllüsü sosyal çalışmacı Gülsün KANAT’ın moderatörlüğünde, avukatların katılımıyla seçilen vakalar üzerinden deneyim paylaşımı yapılacak. Mor Çatı gönüllüsü Psikolog Feride Yıldırım Güneri’nin, “Şiddet Kadına Ne Yapıyor?” başlıklı sunumunun ardından, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Hukukun Güçlendirici Rolü – Nasıl Çoğaltabiliriz?” başlığında katılımcı avukatların deneyimleri üzerinden hukukun güçlendirici rolünün çoğaltma yolları araştırılacak. Atölye, günün değerlendirilmesiyle son bulacak. SHA


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *