ANASAYFA arrow right Güncel

Kamusal kimlik henüz oturmadı

Kamusal kimlik henüz oturmadı
YAYINLAMA: 19 Mayıs 2024 / 16.29
GÜNCELLEME: 19 Mayıs 2024 / 16.29

Türk Büro Sen Gaziantep Şubesi yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının mutsuz olduğuna vurgu yaptı.

Şube Başkanı Atilla Özbay, ‘’ BAĞ-KUR, SSK ve Emekli Sandığı birleştirilerek, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun meydana getirilmesinin üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen, kurumsal kimliği maalesef henüz oturmadı’’ eleştirisinde bulundu. 

Personel servislerinin kaldırılması kamuya fayda sağlamayacak

Kamuda Tasarruf Paketi ile toplu taşıma olan yerlerde personel servislerinin kaldırılmasına yönelik kararın kamuya hiçbir faydası olmayacağı gibi, aksine zarar getireceğini ileri süren Özbay, ‘’Bu karar özellikle trafik yoğunluğunun olduğu büyükşehirlerde daha fazla trafik, iş gücü kaybı ve yakıt masrafı yaratacak. Bunun yanında servis hizmetlerine yönelik alınmış toplu sözleşme kararlarının da böyle bir çalışmaya konu edilmesi, sendikacılık ve toplu sözleşme ilkelerine aykırı bir durum olarak toplu sözleşmenin özerkliğini yok etmek anlamı taşıyacak. Toplu sözleşme ile alınan kararların idari keyfiyete konu edilmesi, sendikal teşkilatlanma hürriyetine ve toplu sözleşme hakkına darbe vurmak anlamına geliyor. Böyle bir karar diğer toplu sözleşme hükümlerinin de iptal edilebilmesinin önünü açacak’’ ifadelerini kullandı.

Personel alımının emekli sayısı ile sınırlandırılması gözden geçirilmeli

‘Kamuya yeni personel alımının emekli olan kamu görevlisi sayısıyla sınırlandırılması mutlak surette gözden geçirilmesi gereken bir karar’ diyen Özbay, ‘’Sosyal Güvenlik Kurumunda büyük oranda personel açığı olduğu bilinen bir gerçek. Özellikle büyük şehirlerde kamu hizmetleri az sayıdaki personelin üstün gayretleriyle yürütülüyor. Böyle bir karar, önümüzdeki yıllarda artacak nüfusa ve hizmet ihtiyacına paralel olarak kamu çalışanı açığının daha da büyümesine ve kamu hizmetlerinin aksamasına yol açacak’’ uyarısında bulundu.

666 sayılı KHK ile kaldırılan ikramiyelerin yeniden müktesep hak olarak düzenlenmesini isteyen Özbay, ‘’Sosyal Güvenlik Hizmetleri Sınıfı oluşturulması ve buna bağlı Sosyal Güvenlik Tazminatı ödenmesini, birinci Dereceye gelen tüm personelin 3600 Ek Göstergeden faydalandırılması ayrıca ilave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılmasını, yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılmasına yönelik çalışma yapılması ile bu durumdaki personelin GİH Sınıfına ivedilikle geçirilmesini, 5510 Sayılı Kanun sonrası ilk defa devlet memurluğuna atananların emeklilik haklarının düzeltilmesini, kurum Alacağının Tahsili ile Görevli İcra Memurları başta olmak üzere 5. Derece kadroların tenkis edilerek 3. derece kadroların ihdas edilmesi ve özlük haklarının düzenlenmesini talep ediyoruz’’ açıklamasını yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *