ANASAYFA arrow right Güncel

Kayıtdışı istihdam yapan hırsızlık yapmış demektir

Kayıtdışı istihdam yapan hırsızlık yapmış demektir
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.46
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.46
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam, konuşmasında Sosyal Güvenlik sisteminin önemine vurgu yaptı, “Sosyal güvenlik bir ülkede ne kadar iyi yönetilirse, o ülke daha kısa sürede gelişir ve insanların refah seviyesi artar” dedi

Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve Ticaret Odası Başkanlığı tarafından Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlik Teşvik Uygulamaları’ konulu konferans düzenlendi. Kayıtdışı ekonominin önlenmesi için prim oranının düşürülmesi gerektiği vurgulandı.
Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan konferansa Vali Yardımcısı Mehmet Taşdögen, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ahmet Açıkgöz, Kayıt Dışı İstihtamla Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Uzun, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan’ın yanı sıra çok sayıda işveren katıldı.
300 personelle 1 milyon 753
bin nüfusa hizmet veriyoruz
Konferansın açılış konuşmasını yapan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Uzun, hizmetleri hakkında bilgiler vererek, “SGK olarak beşikten mezara kadar tüm vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Sosyal Güvenlik Kurumu diğer kurumlar arasında hizmet veren en güzide kurum arasında bulunmaktadır. Bizler yaklaşık 300 personelle yaklaşık 1 milyon 753 bin nüfusa hizmet vermekteyiz ve 325 bin sigortalımız bulunuyor. Bizim gayemiz gerek SGK olarak vatandaşlarımıza güler yüzlü ve sorunlarına çözüm bulma anlayışıyla çalışmaktır” dedi.
Hakkından gelinmesi gereken en önemli konu
Konferansta konuşan GTO Başkanı Mehmet Aslan ise sigortalılığın önemine değinerek, “Bu toplantıyı SGK İl Müdürümüz bize önerdiğinde büyük bir memnuniyet duyduk. Çünkü SGK konusu Türkiye’nin en önde gelen konularından biri ve bizim içinde önemi daha bir fazla” dedi.Sigortasız işçi çalıştırılmasını sert bir dille eleştiren Aslan, “Kayıt dışı istihdam son derece önemli. Çoğu kimse kayıt dışı istihdam denildiği zaman aklına sadece ‘kaçak işçi çalıştırma’ algılaması içinde. Bu doğru bir algılama ancak sadece bu kadarla bu iş bitmiyor. Şuanda Türkiye’de Sosyal Güvenlik Reformunun aslında belki de hakkından gelmesi gereken en önemli konularından birincisi, pirim miktarını olabildiğince düşürmektir” şeklinde konuştu.
Kayıt dışı istihdam yapan
hırsızlık yapmış oluyor
“Kayıt dışının tümüyle kayıt altına alınması için en özendirici tedbiri bizce budur” diyen Aslan, “Kayıt dışı istihdamda hırsızlık olduğunu söyleyebiliriz. Ben adını tamamen ‘Hırsızlık’ diye koyuyorum. Kayıt dışı istihdama göz yuman ve nedeni ne olursa olsun kayıt dışı istihdam yapan hırsızlık yapmış oluyor. Daha ağırını söyleyeyim bu işi yapan vatan sevgisinden çok ciddi bir şekilde yoksun kalmıştır. Bu ülkeyi seviyorsa ahlakı varsa asla ve asla hem ülkenin hem çalışan insanların hem diğer kendi alanında çalışan firmaların haksızlığı üzerinde kurulan bir kazancı kabul edemez.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam, konuşmasında Sosyal Güvenlik sisteminin önemine vurgu yaparak, “Sosyal güvenlik bir ülkenin kaderidir. Sosyal güvenlik bir ülkede ne kadar iyi yönetilirse, o ülke daha kısa sürede gelişir ve insanların refah seviyesi artar. Yapılan sosyal reformların sonuçlarını ancak 30 yıl sonra görebiliriz” dedi.
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam, konuşmasında Sosyal Güvenlik Reformu ile ilgili detaylı bilgiler vererek, reform sürecinde gerçekleştirilen önemli çalışmalar, reform sonrası mevcut durum, kayıt dışı istihdamla mücadele ve kurumun hedefleri gibi konu başlıkları ile sunumunu yaptı.

Resim
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam, “Yapılan sosyal reformların sonuçlarını ancak 30 yıl sonra görebiliriz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *