ANASAYFA arrow right Güncel

Kılıçdaroğlu şahsı ve partisiyle alakalı tüm soru işaretlerini mükemmel bir şekilde ortadan kaldırdı

Kılıçdaroğlu şahsı ve partisiyle alakalı tüm soru işaretlerini mükemmel bir şekilde ortadan kaldırdı
YAYINLAMA: 25 Mayıs 2023 / 18.58
GÜNCELLEME: 25 Mayıs 2023 / 18.59
Kılıçdaroğlu’nun Babala TV’deki başarılı performansı 15 saatte 10 milyon kez tıklandı

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı Babala TV yayını, 15 saat içinde 10 milyondan fazla görüntüleme aldı.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, çoğunlukla karşıt görüşlü gençlerden soru aldığı Babala TV yayını geniş yankı uyandırdı. Yaklaşık 4 saatlik program yayınlanmasından sonraki 15 saat içinde 10 milyondan fazla görüntüleme alırken, Twitter'da da uzun süre en çok konuşulan konuların ilk sıralarında yer aldı.

Türkiye'nin en çok okunan internet sitelerinden ekşisözlük'te de, Kılıçdaroğlu'nun gelen sorular karşısında not alması, gençleri sabırla dinlemesi ve yanıtlaması övgü ile karşılandı.

Cumhurbaşkanı adayının merakla beklenen Babala TV performansı hakkında dikkat çeken yorumlar şöyle oldu:Koç Üniversitesi'nde Siyaset Bilimleri ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Somer, Kılıçdaroğlu'nun performansı için "Bambaşka ve demokratik bir Türkiye vizyonu sunan müthiş bir cumhurbaşkanı performansı sergiliyor" dedi. Soru soran gençlerin de "Türkiye'ye umut olduğu" görüşünü paylaşan Somer, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını Kürt seçmen üzerinden de yorumlayarak şu ifadeleri kullandı:

"Kılıçdaroğlu'nun ve katılımcıların BabalaTv'de sergilediği konuşma, tanışma ve sorgulama modelinin, Kürt Meselesi'nin çözümü için de uzun vadede en büyük umut olduğu.. tek tek siyasetçi ve politikalardan çok daha önemli olduğu kanaatindeyim.

Bu yüzden bugün HDP Genel Merkezi'nin kısa vadeli haklı endişeler değil, Kılıçdaroğlu'nun temsil ettiği uzun vadeli umudu öncelemesini.. Demokrasi isteyen Türk, Kürt, genç, yaşlı tüm vatandaşların sandığa koşup koruyarak demokrasiye oy vermesini yürekten diliyorum

Birlik içinde çeşitlilik, demokrasi ve adalet umudunun güçlendiği bir gün olsun. Bağımsız/tarafsız yargı kararı yoksa seçilmişleri sadece seçen halk görevden alabilsin. Üniter yapı içinde yerinden yönetim her yerde güçlensin."

Athena grubunun vokalisti Gökhan Özoğuz ise "Bu programdan sonra sayın Kılıçdaroğlu şahsı ve partisiyle alakalı tüm soru işaretlerini mükemmel bir şekilde ortadan kaldırmıştır . TÜRKİYE nin kurtuluşu Millet ittifakındadır" paylaşımı yaptı. "Bu Programı baştan sona tüm Halkımız seyretlimelidir" diyen Özoğuz, ikinci tur için sandık çağrısında bulundu.

Gazeteci Gökmen Karadağ, "Kılıçdaroğlu Babala’ya katıldı ve en sert sorularla yüzleşti. Erdoğan bunu yapabilir mi? Hayır. Yıllardır ayarlanmış sorulara prompter’dan yanıt verme konforuna öyle alıştı ki Selvi’nin bir ilave sorusunda bile montaj itirafında bulundu. Selvi de ne fırça yemiştir bu arada. Yazık" mesajını paylaştı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Babala TV yayınını izleyin. İzleyin ki neden Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu karşısına çıkamadığını, fellik fellik kaçtığını daha iyi anlayın. Erdoğan prompterıyla, danışmanıyla da çıksa Kılıçdaroğlu karşısında ağzını açamaz. O yüzden hep iftira atıyor, hep yalan söylüyor. Başka yolu yok" paylaşımını yaptı.

CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem ise "Tek bir dakika şunu düşünün; karşınızda kızmayan, öfkelenmeyen, tek bir saniye yüzünü dahi ekşitmeyen bir siyasi lidere en ağır soruları sordunuz.
Bunu sayın Erdoğan ile yaşamanız, böyle bir ortamda sayın Erdoğan’ın bulunması mümkün mü?
İşte bunu söylüyoruz, konuşan Türkiye" diyerek şöyle devam etti:

"Bir tarafta, rakibiyle TV’ye çıkıp tartışmaktan bile kaçan bir siyasetçi var. Diğer tarafta Kemal Kılıçdaroğlu. Algı operasyonlarına göre değil, tecrübe ettiğiniz hakikate göre oy vermeniz, tüm gençlerin geleceği için atacağınız bir adım olacaktır. Konuşan Türkiye için Kılıçdaroğlu."

CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı da, Kılıçdaroğlu’nun BabalaTv yayınını Kadıköy Rıhtım’a ekran kurarak sokakta izlettirdi. (HABER MERKEZİ)

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *