ANASAYFA arrow right Güncel

Komisyon oranları günümüz koşullarına göre güncellenmeli

Komisyon oranları günümüz koşullarına göre güncellenmeli
YAYINLAMA: 21 Mayıs 2024 / 19.24
GÜNCELLEME: 21 Mayıs 2024 / 20.01

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrasında büyük yara alan ancak yavaş yavaş toparlanmaya başlayan seyahat acenteleri uçak biletlerinden alınan komisyonlarda artış olmamasına tepki gösterdi

TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, ‘’Seyahat acentelerimiz ellerine çantaları alarak ülke ülke dolaşarak ülkemizde turist gelmesi için gece-gündüz demeden çalışırken, maalesef bu kadar özverili çalışmasının karşılığını alamıyor. COVİD-19 döneminde olduğu gibi deprem ve sonrasında yaşanan ekonomik krizde de bir destek alamamanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bizler üvey evlat muamelesi görmeyi hak etmiyoruz, bize bu şekilde davranılmasını da kınıyoruz’’ açıklamasını yaptı.

Kılınç, uçak biletlerinden alınan komisyon oranlarının yükseltilmemesine tepki gösterdi. ‘’Tüm giderlerimiz yüzde 100 oranında artış gösterirken, uçak biletlerinden aldığımız komisyon oranında herhangi bir artışa gidilmemesine seyahat acentelerimiz tepki gösteriyor. O yüzden bir an önce komisyonların günümüz koşullarına göre güncellenmesi lazım’’ dedi.

Gelir-gider arasındaki makas açılıyor

Giderlerin yüzde 100 arttığına dikkat çeken Kılınç, ‘’Asgari ücret ile birlikte sigorta primleri dükkan kiraları, elektrik ve diğer giderlerimiz çok yükseldi. Gelir-gider arasındaki makasın her gün daha fazla açıldığı sektörde giderlerimizi karşılamakta zorlanır hale geldik. Gaziantep sanayi bir kent olduğu için birçok acentemiz uçak bileti satarak evine ekmeğini götürüyor, ama ne yazık ki sattığımız uçak bilet fiyatlarında ki komisyon oranlarımızda bir artışa gidilmedi. Giderlerin yüzde 100 arttığı, gelirlerin ise sabit kaldığı bir dönemde bizler çarkımızı nasıl döndüreceğiz?’’ sorusunu sordu.

Vatandaşlarımız kaçak tur konusunda dikkatli olmalı

Kaçak tur konusuna değinen Başkan Kılınç, ‘’Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte kültür turlarına yönelik bir rağbetin olduğunu söyleyebiliriz. Tatil bölgelerinde otel fiyatlarının pahalı olması da kültür turlarına olan ilgili artırdı. Bu yılın ilk 5 ayında 80’e yakın turu denetledik. Bu denetlemeler kapsamında 40’a yakınına  tutanak tutup ilgili kuruma gönderdik ve TÜRSAB olarak da Cumhuriyet Başsavcılığına şikayetimizi ilettik’’ ifadelerini kullandı.

Sosyal medya üzerinden satılan turlara kesinlikle itibar etmesinler

Kılınç, ‘’Vatandaşlarımız tur satın alırken, dikkat etmesi gereken hususlar bulunuyor. Özellikle sosyal medya üzerinden satılan turlara kesinlikle itibar etmesinler. Bunun yanı sıra turu düzenleyen seyahat acentesinin TÜRSAB’a kayıtlı olup olmadıklarını sorgulasınlar. Eğer tereddütleri varsa bizleri arayabilirler. Ucuz diyerek kaçak turları kesinlikle tercih etmesinler. Sonunda yaşanacak bir mağduriyette karşılarında hiçbir muhatap bulamazlar. Güvenli, konforlu ve sağlıklı bir seyahat için TÜRSAB’a kayıtlı seyahat acentelerini tercih etmelerini tavsiye ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *