ANASAYFA arrow right Güncel

Krizin bedelini yoksullaşanlar değil servetine servet katanlar ödemeli

Krizin bedelini yoksullaşanlar değil servetine servet katanlar ödemeli
YAYINLAMA: 12 Haziran 2024 / 20.13
GÜNCELLEME: 12 Haziran 2024 / 20.13

Büro Emekçileri Sendikası Gaziantep Şubesi, iktidarın uyguladığı ekonomik politikalarla halktan aldıklarını küçük bir azınlığa servet olarak aktardıklarını vurguladı

 

Şube Başkanı İsmet Karatay, ‘’Sizler bu kriz sofralarından daha fazla servetle ayrılırken, biz emekçilerin daha fazla yoksullaştığını biliyoruz. Bunun için bu krizden kimler ceplerini doldurup, servetlerine servet kattıysa krizin bedelini de onların ödemesi için mücadeleyi büyüterek sürdüreceğimizi buradan ilan ediyoruz’’ dedi.

Ufak tefek birikimlerimize göz diktiler

Yine bu süreçte, her üç ayda bir medya karşısına çıkıp övünerek anlattıkları ekonomik büyümenin, ülkedeki işsizliği azaltmadığını, gelir eşitsizliğini derinleştirdiğini ve gerçek anlamda bir kalkınma ortaya çıkarmadığını görmezden gelindiğini söyleyen Karatay, ‘’Üstelik uyguladıkları ekonomik politikalar, her başarısızlığa uğradığında sürekli gelir kaybı yaşayan bizlerden fedakârlık isteyip seferberlik çağrıları yaparak ufak tefek birikimlerimize göz diktiler’’ diye konuştu.

Bizler bu ekonomik krizin sebebi değil, mağdurlarıyız

‘Bizler bu ekonomik krizin sebebi değil, mağdurlarıyız’ diyen Karatay, ‘’Ekonomik krizin derinleştiği süreçte iktidarın en üste makamından kriz varsa fırsat vardır, iş insanlarımız bu krizi fırsata çevireceklerine ve daha büyük karlar elde edeceklerine inanıyorum diyerek, ülkedeki sermaye sahiplerinin bu krizi nasıl değerlendirmeleri gerektiği beyan etti’’ açıklamasını yaptı.

Çözüm olarak masalarımızdaki tabakları küçültmemiz istendi

Karatay, ‘’Pandemi ve sonrasında yaşanan süreçte, şirketler devasa karlar açıkladılar. Yine bu süreçte finans kurumları yüzde 500 ve üzeri karlar açıklayarak, kendilerine sunulan kriz ortamından nasıl faydalanmaları gerektiği kanıtlamışlardır. Başta finans kurumları olmak üzere, bütün sermaye grupları devasa karlar elde ettiklerini beyan ettikleri bir dönemde, bizlerin yaşadığı yoksullaşmaya çözüm olarak masalarımızdaki tabakları küçültmemiz istendi’’ hatırlatmasında bulundu. 

Kamudaki iş yoğunluğu içinden çıkılmaz bir hale geldi

Seçim sürecinde krizi görmezden gelen ve kamu kaynaklarını har vurup harman savuran iktidarın, 2028 yılına kadar seçim olmayacağı saiki üzerinden 13 Mayıs’ta kamuda tasarruf ve verimlilik paketini açıkladığını hatırlatan Karatay, ‘’Açıklanan sözde tasarruf paketinde, kazanılmış haklarımızı ortadan kaldıran düzenlemelerin yanında, kamuda istihdamı emekli olanların yerine alınacak personelle sınırlandırarak genç istihdamının önünü kapatmış ve artık bir ağır angarya haline gelen kamudaki iş yoğunluğunu içinden çıkılmaz hale getirdi’’ ifadelerini kullandı. 

Biz her krizden sonra daha fazla yoksullaştık

Başkan Karatay, ‘’Her ekonomik kriz döneminde biz kamu emekçilerini ve yoksulları aynı gemideyiz safsatası üzerinden fedakârlık yapmaya davet eden iktidar ve onu beslemesi sermaye sahiplerine; yaratılan her krizden sizler daha fazla kar ve servet elde ederek çıktığınız halde, bizlerle nasıl ve hangi koşullarda aynı gemide olduğumuzu sormak istiyoruz. Ve diyoruz ki, hayır bizler sizlerle hiçbir zaman aynı gemide olmadık, maalesef olamayacağız da. Çünkü sizler krizlerden devasa karlar elde ederek geminizi yürütürken, bizler her krizden sonra daha fazla yoksullaştık’’ tespitini yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *