ANASAYFA arrow right Güncel

Krizin faturası emekçilere ve yoksul halka fatura ediliyor

Krizin faturası emekçilere ve yoksul halka fatura ediliyor
YAYINLAMA: 15 Mayıs 2024 / 18.56
GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2024 / 18.56

Büro Emekçileri Sendikası Gaziantep Şubesi, mülakatın kaldırılması için sesini yükseltti

Büro Emekçileri Sendikası Gaziantep Şubesi, Gaziantep Vergi Dairesi önünde gerçekleştirdiği açıklamada, mülakatın kaldırılması için çağrıda bulundu, kamu tasarruf ve verimlilik paketinin ekonomik krizin bedelinin emekçilere ve yoksul halka fatura eden bir saldırı paketi olduğuna vurgu yapıldı.

Tasarruf programıyla kamu emekçilerinin kazanılmış haklarına göz dikiliyor

Antep Şube Başkanı İsmet Karatay, ‘’ Kamunun yarattığı istihdam olanaklarını liyakatten uzak, mülakat adı altında yapılan sınavlarla emek hırsızlığına dönüştürerek yandaşlarına peşkeş çekerek dolduran iktidar, açıkladığı sözde tasarruf programıyla kamu emekçilerinin kazanılmış haklarına göz dikiyor. Eğer samimi iseniz mülakatı kaldırın liyakatı tesis edin, kamu kaynaklarını heba eden kamu yöneticilerinden kurtulun çok daha fazla kamu tasarrufunun sağlandığını göreceksiniz’’ açıklamasını yaptı.

Karatay, iktidarları boyunca uyguladıkları ekonomi politikalarıyla kamu kaynaklarını yağma eden  ve yandaşlarına servet olarak aktaranların, sebebi oldukları ekonomik krizin faturasını kamu emekçileri, kamu emeklileri ve toplumun dar gelirlilerine fatura etmek üzere bir kez daha kamuda tasarruf adı altında kırıntı halinde kalan kazanımlara el koymak ve 2028 yılında yapılacak genel seçimlere ayarlı bir ekonomik program açıkladıklarını belirtti.

Eğitimden, sağlıktan, sosyal güvenlikten tasarruf edilmez

İktidarı uyararak kamu hizmetinden tasarruf edilemeyeceğini vurgulayan Karatay, ‘’Eğitimden, sağlıktan, sosyal güvenlikten tasarruf edilmez. Halkın kamusal hizmet alma hakkı engellenemez.  Uyguladığınız ekonomi politikalarıyla kamu özel iş birliği projeleri adı altında yaptırdığınız döviz garantili yol, köprü; hasta garantili hastanene; yolcu garantili hava limanı gibi  işler sonucunda zengin ettiklerinizden;  kur korumalı mevduat  tasarrufu ile köşeyi dönenlerden  tasarruf yapın, biz emekçilerden, emeklilerden ve yoksul halktan değil’’ şeklinde konuştu.

Taleplerimizle işyerlerinde ortak mücadeleyi örelim, kazanılmış haklarımızı birlikte savunalım

Tüm emekçilere çağrıda bulunan Karatay, ‘’Kazanılmış haklarımızı savunmak, kamunun tasfiyesine dur demek, esnek kuralsız çalışmaya karşı, iş güvencemize, geleceğimize sahip çıkmak, krizin bedelini uygulanan ekonomik politikalar sonucunda zengin edilenlerin ödemesi için, taleplerimizle işyerlerinde ortak mücadeleyi örelim, kazanılmış haklarımızı birlikte savunalım’’ çağrısında bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *