ANASAYFA arrow right Güncel

Malatya depremi ile sallandık

Malatya depremi ile sallandık
YAYINLAMA: 16 Ekim 2024 / 18.10
GÜNCELLEME: 16 Ekim 2024 / 18.10

Malatya'nın Kale ilçesinde, saat 10.46'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşanan kentte paniğe neden olan deprem, çevre illerde de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramalarına başladığını belirterek, Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana geldiğini açıkladı. Yerlikaya'nın bugün deprem bölgesine gideceği öğrenildi. Deprem nedeniyle Malatya, Elazığ, Adıyaman, Batman ve Şanlıurfa'da okullar bir günlüğüne tatil edildi. AFAD, ilk bilgilere göre depremde can ve mal kaybı olmadığını bildirdi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.46'da, merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 10,07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Deprem, Kahramanmaraş, Elazığ, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa, Kayseri, Batman ve Tunceli'de de hissedildi. 

Deprem nedeniyle Malatya, Elazığ, Şanlıurfa, Batman ve Adıyaman'da okullar bir günlüğüne tatil edildi. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *