ANASAYFA arrow right Güncel

MEB, acilen harekete geçmeli ve önlem almalı

MEB, acilen harekete geçmeli ve önlem almalı
YAYINLAMA: 09 Mayıs 2024 / 18.51
GÜNCELLEME: 09 Mayıs 2024 / 18.51

Özel bir okulda görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan emekli öğretmen İbrahim Okutgan bir öğrenci tarafından öldürülmesine tepki gösteren Eğitim Sen Gaziantep Şubesi, yaşanan olayı protesto etmek için derslere girmeyip bir günlük iş bırakma kararı aldı

Şube Başkanı Ömer Parlakçı, ‘‘Türkiye’nin her yerinde eğitim kurumlarında birbirine benzer şekillerde eğitim emekçilerini hedef alan şiddet olaylarının yaşanması, şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılmasını, eğitim kurumlarında eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanmasını gerektiriyor. Okulda şiddet olaylarının son bulması için MEB’i acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz’’ dedi.

Eğitim sisteminde yaşanan olumsuzluklar öğretmenlere yükleniyor

‘‘Yaşanan bu şiddet olayları adeta bir bakanlık politikasına dönüştürülen eğitim emekçilerinin itibarsızlaştırılmasından ayrı düşünülemez’’ ifadelerini kullanan Parlakçı, ‘‘Bir eğitim emekçisini hayattan koparan ne basit bir öfke krizi, ne failin öğrenci ya da veli oluşu, ne de öğrencinin uyruğu ile ilgili. Bizzat bakanın yaptığı açıklamalarda eğitim sisteminde yaşanan olumsuzlukların temel nedeni olarak öğretmenleri göstermesi, CİMER uygulamasının velilerin elinde bir sopaya dönüştürülmesi, MEB’in eğitimde yaşanan sorunlara çözüm üretmek yerine öğretmenleri ve idarecileri veli/öğrenci karşısında tek muhatap olarak bırakması, bugün yaşananlara zemin oluşturdu’’ açıklamasını yaptı.

Şiddet olgusu, eğitim kurumlarını, okullarımızı ve öğretmenlerimizi hedef almış durumda

Parlakçı, ‘’Toplum olarak hayatımızın her aşamasında evde, sokakta, iş yerlerinde her gün karşı karşıya kaldığımız şiddet olgusunun uzun süredir okullarımızı da sarmalamış olması çok sayıda meslektaşımızın şiddetin hedefi haline gelmesine neden oluyor. Öncelikle kabul etmek gerekir ki okullarımızın sık sık şiddet haberleriyle gündeme gelmesinde başta Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olmak üzere tüm yetkililerin, hatta toplumun tüm kesimlerinin sorumluluğu var. Toplum olarak hayatımızın her aşamasında yer alan şiddet olgusu, eğitim kurumlarını, okullarımızı ve öğretmenlerimizi de hedef almış durumda’’ ifadelerine yer verdi.

Tüm demokratik kamuoyunu birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz

Okullarda yaşanan şiddetin ve eğitim emekçilerine yönelik saldırıların önlenebilmesinin, öncelikle her fırsatta eğitim emekçilerini hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmesinden geçtiğini dile getiren Parlakçı, ‘’Eğitim emekçilerinin, başta MEB olmak üzere eğitim sendikalarının ve tüm toplum kesimlerinin desteğini hissetmeye ihtiyaçları var. Eğitim kurumlarının tümünde, şiddetle mücadele etmek için alınması gereken somut önlemleri, ne yapılacağını ve nasıl önleneceğini gösteren bir eylem planı olmalı. Eğitim emekçilerine yönelik şiddet konusunda Eğitim Sen olarak başta eğitim sendikaları olmak üzere, tüm demokratik kamuoyunu birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *