ANASAYFA arrow right Güncel

MEB'de ''zorunlu eğitim'' mesaisi

MEB'de ''zorunlu eğitim'' mesaisi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.54
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.54
MEB, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunun yasalaşmasının ardından çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
MEB, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunun yasalaşmasının ardından çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanı Emin Karip, ''Şu an bizim için mesai kavramı yok. Gerekiyorsa hafta sonu da çalışıyoruz. Çünkü bizim önceliğimiz Eylül ayında, okullar açıldığı gün hem 1. ve hem 5. sınıflarda ilkokullar ve ortaokullar için yenilenen haftalık ders çizelgesinin gerektirdiği öğretim materyallerinin öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin kullanımına hazır olmasıdır'' dedi.
Bakanlığın 4+4+4'e ilişkin sürdürdüğü çalışmaları hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Karip, kurul olarak çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi:
''İlköğretim 5. sınıfta öğrencilerimizin tercih yapabileceği 15 seçmeli ders var. Öncelikli olarak 5. sınıfta okutulacak derslerin içeriklerini hazırlıyoruz ve çalışmalarımızda yoğun olarak bu 15 dersin öğretim programlarının ve öğretim materyallerinin hazırlanması üzerine odaklanmış durumdayız. Bunlarla ilgili komisyonların çalışmaları devam ediyor.''
Ders saati sürelerinde ise bir değişikliğin söz konusu olmadığını, her ders süresinin hem ilkokullar hem ortaokullar için 40'ar dakika olacağını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *