ANASAYFA arrow right Güncel

Merinos Van’a ikinci okulu yaptırıyor

Merinos Van’a ikinci okulu yaptırıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.52
Merinos Holding’in; deprem sonrası Van’a yaptıracağı 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi haricinde 24 derslikli bir ilköğretim okulu daha yaptıracağı açıklandı.
Vanlı işadamı Muhsin Aydın tarafından Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan 8 katlı bir işhanında 3 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek olan mağazanın açılışına Vali Münir Karaloğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) eski Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Merinos Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Merinos Halı Genel Müdürü Melih Meriç, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Mağazanın açılış kurdelesini kesen Vali Karaloğlu, mağazanın ilk iki katındaki halı, mobilya ve yatak çeşitlerini inceleyerek yetkililerden ürünler hakkında bilgi aldı. Karaloğlu; Merinos Holdingin yaptıracağı Endüstri Meslek Lisesi projesi hakkında Merinos Holding Başkanı İbrahim Erdemoğlu ve Merinos Halı Genel Müdürü Melih Meriç’ten bilgi aldı. Vali Karaloğlu, mağazadan ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulundu. Merinos’un, mobilya ve halı sektöründe Türkiye’deki önemli markalardan biri olduğunu belirten Karaloğlu: “Bugün konsept mağaza olarak açılış yaptılar. Bir kentte işyerleri ne kadar kaliteliyse kent de o kadar kaliteli olur. Biz işyerlerinin yenilenmesini, yeni işyerlerinin açılmasını bu nedenle önemsiyoruz Bugün açmış olduğumuz mağazanın da hem kentimize hem de Merinos’a hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Deprem sonrası Van’a okul yapmak için bizleri arayan ilk firmanın Merinos olduğunu anımsatan Karaloğlu: “Merinos, Van’a okul yapmak isteyen ilk firmalardan biri. Endüstri Meslek Lisesi, Van’ın eski okullarından biri olup depremde ağır hasar almıştı. Merinos yetkililerine bu okulun yapılmasını teklif etmiştik. 24 derslikli okulun temeli kazıldı ve buraya çok güzel bir okul yapılacak” dedi.

Vali Münir Karaloğlu, mağaza açılışı sonrası Merinos Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ile birlikte Endüstri Meslek Lisesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Temel kazısı yapılan okulun projesini inceleyen Vali Karaloğlu, atölye olarak kullanılan binaların da yıkılması talimatını verdi. Endüstri Meslek Lisesi’nin arazisine eğitim kompleksi yapmak istediğini ifade eden Merinos Holding Başkanı İbrahim Erdemoğlu, lise ile birlikte 24 derslikli bir ilköğretim okulu da yapma sözü verdi. Erdemoğlu’nun bu jestine ‘teşekkür’le karşılık veren Karaloğlu, lise ve ilköğretim okulunun yeni eğitim öğretim sezonuna yetişmesini istedi. Erdemoğlu, liseyi yetiştireceklerini ancak Gaziantep’te yapımı devam eden kız öğrenci yurdu sebebiyle ilköğretim okulunu lise binasını bitirdikten sonra yaptırmaya başlayacaklarını söyledi. Karaloğlu, incelemelerinin ardından inşaat alanından ayrıldı.
(İHA-MET-Y)

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *