ANASAYFA arrow right Güncel

Mesleğe ve avukatlığa katkım olacak, eminim

Mesleğe ve avukatlığa katkım olacak, eminim
YAYINLAMA: 24 Ekim 2024 / 18.20
GÜNCELLEME: 24 Ekim 2024 / 18.20

Baro Başkanı Bülent Duran, ‘’Daha fazla bina yapıyoruz, buna bağlı iş yükü artıyor ve daha fazla avukat mesleğe başlıyor. Bu da birçok sorunu beraberinde getiriyor. En büyük amacımız; büyüyen sorunları ve meslektaşlarımızın güncel sorunlarına çözüm üretebilmek ve Gaziantep Barosu olarak etkin bir şekilde yer alabilmek’’ ifadelerini kullandı.

Gaziantep Barosu'nun 47. Olağan Genel Kurulu'nda başkan seçilen Av. Bülent Duran, Gaziantep Adliyesi Mehmet Uygun Salonu'nda törenle mazbatasını aldı.

Duran, ‘’Önceki dönem Yönetim Kurulu Üyelerimiz iyi çalışmalar yaptı, bizlerde bu çalışmaların üzerine eklemeler yaparak Gaziantep Barosu, meslektaşlarımıza ve kentte katkı sunacağız. Mazbatayı hem mensubu olduğumuz arkadaşlarımız hem de Gaziantep adına aldık. Sorumluluğumuz ağır, farkındayız. Mesleğe ve avukatlığa katkım olacak, eminim. Sadece sizden rica, gerçekten iletişim halinde olalım bu konuda benim yanımda olun, birlikte olalım, güçlü olacağız’’ şeklinde konuştu.

Gaziantep Barosuna kayıtlı 5 bin 500 avukatın 3 bin 500’ünün aktif olduğunu sözlerine ekleyen Duran, ‘’Avukatlık bir haktır, avukat olmadan hiçbir muhakeme olmaz. Avukatın verdiği hizmet kutsaldır. Dolayısıyla emeği çok kıymetlidir. Genç avukatlara yönelik projelerimiz mevcut. Aile avukatlığını 2016 yılında dile getirmiştik. 2023 yılında Adalet Bakanımız da ilk defa dile getirdi. Bunun dile getiriliyor olması tartışmadır. Türkiye’de her yurttaşın danışabileceği, kapısını çalabileceği bir avukatının olması gerektiğini düşünüyoruz’’ dedi.

Önceki dönem Gaziantep Barosu Başkanı ve Türkiye Barolar Birliği Delegesi Av. İskender Kahraman, ‘’İki dönemi bitirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum. Her zaman baro için elini taşın altına elini koydu. Bundan sonra hem baro hem de meslek için elinden gelenin fazlasını yapacağına inanıyorum. Gaziantep Barosu için hareketli iki yıl olacağını düşünüyorum’’ diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *