ANASAYFA arrow right Güncel

Milli Mücadele ve İstiklal Marşı Kartpostalları yayınlandı

Milli Mücadele ve İstiklal Marşı Kartpostalları yayınlandı
YAYINLAMA: 05 Ağustos 2021 / 16.08
GÜNCELLEME: 05 Ağustos 2021 / 16.08
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GAZİ KÜLTÜR A.Ş. tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılı dolayısıyla Mebus ve Şair: Mehmet Akif Ersoy adlı kitapla birlikte Milli Mücadele ve İstiklal Marşı Kartpostalları yayınlandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatları GAZİKÜLTÜR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hakan Tanrıöver’in teklifleri doğrultusunda yayın hayatına giren iki eserden biri olan Mebus ve Şair: Mehmet Akif Ersoy adlı kitap, “Mebus ve Şair Mehmet Akif Ersoy Sergisi” nde ziyaretçilerin beğenisine sunulan donelerden hareketle vücut buldu.

Kitap ve kartpostallar hakkında konuşan Büyükşehir Belediyesi GAZİKÜLTÜR A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, şunları söyledi: “İstiklâl Marşı’mızın kabulünün 100. yılını idrak ediyoruz. Millî miras olan İstiklâl Marşı’nın 100. yıldönümüne binaen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayınlanan genelgede 2021 yılının, “İstiklâl Marşı Yılı” olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda ülke genelinde İstiklâl Marşı ve Mehmet Âkif Ersoy ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu bağlamda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, GAZİKÜLTÜR A.Ş ve Zeytinburnu Belediyesi iş birliğinde, millî şairimizi anmak maksadıyla Gaziantep Panorama ve Kahramanlık Müzesinde “Mebus ve Şair Mehmet Akif Ersoy Sergisi” açılmıştır. 24 Eylül 2021 tarihine kadar ziyarete açık olan sergi vesilesiyle İstiklâl Marşı’nı meydana çıkaran süreç ve İstiklâl Şairi Mehmet Âkif’in mücadele ruhu ile marşı kelimelere döken ruh dünyası yeni nesillere aktarılacaktır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *