ANASAYFA arrow right Güncel

Mutafoğlu Okulları’nda “Anne Baba Okulu” semineri

Mutafoğlu Okulları’nda “Anne Baba Okulu” semineri
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.48
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.48
Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Mehmet Murat oldu.
Velilerin yoğun ilgisiyle devam eden programların bu haftaki konuğu Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Mehmet Murat oldu.
Aile içi Çatışma ve Uzlaşma Yöntemleri konulu semineriyle aileleri bilgilendiren Mehmet Murat“Aile içi iletişim, en temel tanımı ile aile üyelerinin birbirlerine sözel ve sözel olmayan davranışları ile verdikleri tepkileri, mesajları kapsar. Bu iletişim doğru bir şekilde sağlandığında da, insanlar karşısındakinin duygu ve düşüncelerini anlayabilir hale gelir. Bu nedenle, etkili iletişim sadece kendini ifade etmekten değil, aynı zamanda söylenenleri de dinleyebilmekten geçer. Etkili iletişim, aile üyelerinin birbirlerine karşı hissettikleri olumlu duyguları olduğu farklılıkları da ifade edebilecekleri özgür bir ortam yaratılmasını sağlar. Duygu ve düşüncelerini açık ve dürüst bir şekilde dile getirebilen aile üyeleri kimi zaman “çözülemez” gibi görünen problemleri de çözebilme şansına sahip olur” dedi. Açık ve dürüst bir iletişimi sağlayamayan ailelerin ise, problem çözümlerinde başarısız oldukalrını ifade edem Mehmet Murat;”Aile içinde zayıf duygusal bağ, samimiyet eksikliği oluşmaktadır. Uzun vadede ise zayıf iletişim; aile üyelerinin ayrı yaşaması, ebeveynlerin boşanması ve çocuklarda artan uyum ve davranış problemleri ile sonuçlanmaktadır” dedi.
Seminerde, Ailede Eşler Arası İletişim, Ailede Anne-Baba ve Çocuklar Arası iletişim, Ailede İletişim Sorunları, Nedenleri ve Çözüm Önerileri konularına değinen Murat,”Sağlıklı aile, içerisinde hiç bir tartışmanın yaşanmadığı aile değildir. İnsanların birlikte yaşadığı bir yerde tartışma ve hatta kimi zaman çatışma kaçınılmazdır. Özellikle bu birliktelik ‘yakın’ ve ‘uzun süreli’ ise, tartışma daha da normal hâle gelir. Aile içi tartışma ve çatışmaları çözmek istiyorsanız maskelerinizi çıkarıp gerçek yüzlerinizle görününüz. Maskeler, problemi ortaya koymayı güçleştiren, tartışmayı çözümsüzlüğe mahkûm eden bir işlev görürler. Taraflar, tartışmada gerçek yüzlerini değil de maskelerim kullanırlarsa, onları uzlaştırmak ve problemi çözmekten söz etmek, ‘maskeleri uzlaştırmaktan’ söz etmek demektir. Bu da, gerçekte hiçbir şeyin çözümlenmediğini gösterir” dedi.


resim
Seminere katılan ailelere sorunların çözümü için önerilerde bulunan Murat, ailelere tartışma esnasında birbirlireni ciddiye almaları gerektiğni olaylara pozitif yaklaşamalarının sorunu kısa sürede çözmede faydalı olacağını belirterek semine son verdi.


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *