ANASAYFA arrow right Güncel

Müteahhide 19 yıl 6 ay, mimara 16 yıl 3 ay hapis verildi

Müteahhide 19 yıl 6 ay,  mimara 16 yıl 3 ay hapis verildi
YAYINLAMA: 05 Eylül 2024 / 20.13
GÜNCELLEME: 05 Eylül 2024 / 20.13

Gaziantep'te 21 kişiye mezar olan Gölgeler Apartmanı'na ilişkin davada karar çıktı

Gaziantep'te, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan ve 21 kişinin öldüğü Gölgeler Apartmanı'na ilişkin davada, müteahhit 19 yıl 6 ay, mimar ise 16 yıl 3 ay hapse çarptırıldı.

Gaziantep 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar müteahhit Mehmet Necati Gölgeler ile mimar İhsan Çeven, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı, avukatlar ise duruşmada hazır bulundu.

Gölgeler iddiaları reddetti: Hiçbir yerine çivi bile çakmadım

Sanık Gölgeler, suçlamaları kabul etmeyerek, apartmanın hiçbir yerine çivi bile çakmadığı öne sürdü. Sanık İhsan Çeven ise kendisinin teknik onaylı proje yaptığını belirterek, hakkındaki iddiaları reddetti.

Müteahhite 19 yıl 6 ay, mimara 16 yıl 3 ay hapis

Gölgeler'e "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 19 yıl 6 ay, Çeven'e ise aynı suçtan 16 yıl 3 ay hapis veren mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluğunun devamına hükmetti.

Heyet, dosya arasında yer alan bilirkişi raporunda sorumluluklarının bulunduğu belirtilen kişiler hakkında ise suç duyurusunda bulundu.

Ne olmuştu?

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki 6 Şubat depreminde merkez Şehitkamil ilçesi İncilipınar Mahallesi'nde yıkılan, 21 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı Gölgeler Apartmanı'na ilişkin yürütülen soruşturma sonucu Gölgeler ve Çeven hakkında dava açılmıştı

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *