ANASAYFA arrow right Güncel

Öğrenciler sürekli gözlem altında tutulmalı

Öğrenciler sürekli gözlem altında tutulmalı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.29
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.29
Rehberlik ve Psikolojik Danışma Merkezi (ZÜREM) tarafından düzenlenen 'Rehberlik Günleri' sona erdi.
Rehberlik ve Psikolojik Danışma Merkezi (ZÜREM) tarafından düzenlenen 'Rehberlik Günleri' sona erdi.
Zirve Üniversitesi'nde 14-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen 'Rehberlik Günleri' programında, alanında uzman bir çok akademisyen ve psikologla iki gün boyunca seminer verdi.
Rehberlik ve Psikolojik Danışma Merkezi (ZÜREM)'in düzenlemiş olduğu programda Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencilerinin yanı sıra Rehber öğretmenlerinde yer aldığı bir çok kişi Rehberlik Günleri'ne katıldı.
Programda 'Psikolojik Danışmada kullanılan nitel teknikler, Okullarda Rehberlik Servisi'nin yapılandırılması, Çocuk ve Ergenlerde Çalışma ve Yaratıcı Teknikler, Okulda Krize Müdahale, Grupla Psikolojik Danışma Uygulaması, Dikkat Eksikliği " Odaklanma, süreklilik, psikomotor hız', Psikolojik İlkyardım, Danışma Sürecinin İşleyişi ve Terapistin Gücü, Psikolojik Danışmanlık Mesleğinde Harekete Dayalı Tekniklerin Kullanımı" konuları işlendi.
Okullarda yaşanan olası kriz durumuna karşı rehberlik ekibinin olması gerektiğine vurgu yapan Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Rıza Ülker, "Rehber öğretmenlere çok iş düşüyor. Öğrenciler sürekli gözlem altında tutulmalı. Yıllar önce yetenekli olarak gördüğüm öğrenciler şu an körelmiş durumda. Bunun da kaynağı eğitim boşluğudur. Rehber öğretmenler, branş öğretmenlerle temasa geçmeli ve bu öğrencilere özel eğitim vermeleri sağlanmalıdır" dedi.
PDR'nin önemini ortaya çıkarmanın yolunun insanların algısını değiştirmekle sağlanacağını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Ramin Aliyev, "Yaptığımız çalışmaları iyi bir şekilde pazarlayamıyor, duyuramıyorsak etkin iletişim kuramamamışız demektir" şeklinde konuştu.
Rehberlik ve sınıf öğretmenlerinin diyalog kuramamasının öğrenciler üzerine önemli engel teşkil ettiğini belirten Aliyev, danışman-terapist arasındaki iletişim kadar branş öğretmenleriyle de iletişimin ehemmiyetine dikkat çekti.
Fatih Üniversitesi Rehberlik ve Danışmanlık Bölümü'nde Psikolog olarak görev alan Asiye Nurnihan Akkoyun ise, 'Çözüme odaklı terapi' yönteminin üzerinde durarak bu yöntemde uzman kişinin danışan olduğunu aktardı. Program hakkında açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa, okullarda yapılacak olan psikolojik hizmetler öğrencilerin geleceği açısından büyük önem arz ettiğini dile getirdi. Kısa, eğitimlerin geleneksel hale getirerek her yıl düzenli olarak yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.İHA



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *