ANASAYFA arrow right Güncel

Okul forması üreticileri 3 yıllık bir süre istiyor

Okul forması üreticileri 3 yıllık bir süre istiyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.46
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.46
Adana ve Gaziantep'in okul kıyafeti üretiminde çok ciddi bir paya sahip olduğu hatırlatılırken, ilk ve ortaöğretim okullarında önümüzdeki yıl başlayacak olan serbest kıyafet uygulaması, forma üreticilerini isyan ettirdi

Önümüzdeki yılın siparişlerini şimdiden alan ve kumaşlarını diken üreticiler, ellerinde kalan binlerce malı tüketmek için süre istiyor. Adana Okul Kıyafetleri İmalatı ve Satıcıları Derneği Başkanı Ömer Ortakaya, Adana'nın ve Gaziantep'in okul kıyafeti üretiminde çok ciddi bir paya sahip olduğuna dikkat çekerek, yeni uygulama ile 5 milyar dolarlık bir sektörün yok olacağını vurguladı.
Elimizdeki stokları tüketmemiz
için en az 3 yıl sürer
Serbest kıyafet uygulamasının, Türkiye'deki işsizlik ordusuna 3 milyon kişinin daha eklenmesine yol açacağını savunan Ortakaya, “2013 yılının siparişleri alınmış, kumaşlar dokunmuş, dikimler yapılmışken, uygulama ile birlikte tüm siparişler iptal olmuştur ve emekler çöpe gitmiştir” dedi. Kararın çok erken alındığını kaydeden Ortakaya, “Bize elimizdeki stokları tüketmemiz için en az 3 yıl süre versinler” diye konuştu.

Esnaf arkadaşımız ellerindeki
ürünü satamayacak
Kendisi de üretici olan Adana Ticaret Odası Meclis Üyesi Cevdet Şeker, esnafların elinde şuan binlerce okul kıyafetinin mevcut olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Alınan karar neticesinde bu ürünler elde kaldı, bu ürünleri kimseye satamazsınız. Bu kıyafetleri hayır adına bile verseniz, armalı olduğu için hiçbir yerde giyilemez. Sayın Başbakanımızdan ve Milli Eğitim Bakanımızdan istirham ediyoruz; bu unsurları göz önünde bulundursunlar, atılan bu adımı tekrar değerlendirsinler. Yoksa bir sürü esnaf arkadaşımız ellerindeki ürünü satamayacak; doğal olarak bunlar çekle satılmış ürünler olduğu için tüm sektöre yayılacaktır. Bunun neticesinde de çok ciddi manada zararlar görülecektir. Bizim isteğimiz, testi kırılmadan bu testiyi sağlam bir şekilde yerine oturtalım.”İHA


Resim
Ellerindeki mallardan dolayı milyarlarca zarara uğradıklarını belirten üreticiler, hükümetin konuyla ilgili geri adım atmasını istedi.


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *