ANASAYFA arrow right Güncel

Önemli olan erken tanıyı koyabilmek!

Önemli olan erken tanıyı koyabilmek!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.59
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.59
Önemli olan erken tanıyı koymak ve başarılı tedavileri yerine getirebilmek dedi.
SEV Amerikan Hastanesi Meme Hastalıkları Ünitesi Koordinatörü Op.Dr.M.İlker Pala 1-30 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ayı sebebi ile yaptığı açıklamada Bayanlar arasında Meme Kanseri bir fobi, bu hastalıkta diğer hastalıklardan farklı değil "Önemli olan erken tanıyı koymak ve başarılı tedavileri yerine getirebilmek dedi.
Bugün ilerlemiş vakalar da bile başarılı olunabiliyor. Hatta aynı seansta yapılan rekonstrüksiyon işlemleri ile kozmetik yönden de memnuniyet sağlayarak ,hasta memnuniyetini ve psikolojisi en üst seviyeye taşıyabilmekteyiz"
“İnsan vücudunda her meme lob olarak isimlendirilen 15-20 bölümden oluşur. Her bir lob daha küçük birimler olan lobüllere ayrılır. Lobüllerin ucunda da süt üreten küçük kesecikler bulunur. Lob, lobül ve süt kesecikleri ince süt kanalları ile birbirine bağlanmaktadır. Meme kanseri bu bölümlerden herhangi birini oluşturan hücrelerin kontrolsüz ve anormal çoğalması sonucu ortaya çıkar. 20 yaşından itibaren her kadın, düzenli olarak her ay kendi kendine meme muayenesi yapmalıdır. Bu her ay sadece birkaç dakikanızı alır.
Düzenli muayene kendi meme dokunuzu tanımanızı ve oluşabilecek değişiklikleri kolayca fark etmenizi sağlar.
Hiçbir şikayetiniz olmasa dahi; 20-39 yaş arası 1 ile 3 yılda bir, 40 yaşından sonra her yıl doktorunuza muayene olunuz. Bazı özellikleri taşıyan kadınlarda, meme kanserinin daha sık görüldüğünü biliyoruz. Bu özelliklere risk faktörleri diyoruz. Bu risk faktörlerini taşıyan kişilerin mutlaka meme kanserine yakalanacakları söylenemez. Sadece, bu faktörleri taşımayanlara göre, daha fazla meme kanserine yakalanma olasılıkları olduğunu biliyoruz. Bu faktörleri taşımayan kişiler de meme kanserine yakalanabilirler. Meme kanserine yakalanan kadınların yarısı, bu risk faktörlerini hiç taşımamaktadır. Bu nedenle, risk faktörlerinin taşımayan kişiler de olağan kontrollerini yaptırmalıdırlar.”
Op. Dr. Miraç İlker PALA “
“SEV Amerikan Hastanesi Meme Hastalıkları Ünitesi Koordinatörü



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *