ANASAYFA arrow right Güncel

OSB’de çarklar yavaşlıyor

OSB’de çarklar yavaşlıyor
YAYINLAMA: 21 Temmuz 2024 / 16.26
GÜNCELLEME: 21 Temmuz 2024 / 16.26

Elektrik tüketimi yüzde 8,64 oranında geriledi

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Haziran ayında Organize Sanayi Bölgeleri’nin elektrik tüketim istatistiklerini açıkladı. Antep sanayisinde haziran ayında kullanılan elektriğin mayıs ayına göre azalması sanayi de çarkların yavaşladığını bir kez daha kanıtladı.

Haziran ayında en çok elektrik tüketim artışı Doğu Anadolu Bölgesi’nde oldu

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Haziran ayında Organize Sanayi Bölgeleri’nin elektrik tüketim istatistiklerini kamuoyuna duyurdu. Haziran ayında elektrik tüketimi, bir önceki aya göre yüzde 19,35 oranında azaldı. Geçen yılın aynı ayına göre de elektrik tüketimi yüzde 8,64 oranında geriledi. Yılın ilk 6 ayında ise elektrik tüketimi 2023 yılının aynı dönemine göre 0,48 oranında arttı. Haziran ayında mayıs ayına göre tüm bölgelerde tüketim miktarı azalırken, haziran ayında en çok artış ise Doğu Anadolu Bölgesi’nde oldu.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) verilerine göre Ocak ayında yüzde 12 civarında elektrik tüketen Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, şubat ayında yüzde 11,9, mart ayında 11,74, nisan ayında 10,82, mayıs ayında yüzde 11,34 ve haziran ayında ise yüzde 9,78 elektrik tüketti. Haziran ayında tüketilen elektrik miktarı mayıs ayına göre azalması dikkatlerden kaçmadı. Yaşanan azalmasının sanayi de çarkların ne kadar yavaşladığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Verilere göre haziran ayında tüketilen elektriğin yüzde 41,49’u 10 Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleşti. En çok elektrik tüketimi Gaziantep OSB’de oldu. Gaziantep OSB’yi sonrasında Osmaniye ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgeleri izledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *