ANASAYFA arrow right Güncel

Öz sermayesi güçlü olmayan esnaf son günlerini yaşıyor

Öz sermayesi güçlü olmayan esnaf son günlerini yaşıyor
YAYINLAMA: 20 Haziran 2024 / 00.17
GÜNCELLEME: 20 Haziran 2024 / 00.17

Gaziantep Elektrikçiler Odası Başkanı Mehmet Özpolat, ekonomik krizin elektrikçi esnafına zor günler yaşattığını ifade ederken, ‘’Öz sermayesi güçlü olmayan esnaflar son günlerini yaşıyor’’ dedi.
İşlerimizde yüzde 60 Oranında azalma var
Esnafın ayakta durma mücadelesi verdiğini sözlerine ekleyen Özpolat, ‘’Sadece bizim değil, tüm sektörler yüzde 70-80 durgunluk yaşıyor.
Kredi faiz oranlarının yükselmesi, piyasada sıcak nakit akışının olmaması esnafı çıkmaza soktu. Şu anda işlerimizde yüzde 60 oranında bir azalma söz konusu. Her şeye rağmen esnaf dayanıyor, düzelir umudu taşıyor. Çünkü bir iş yeri kolay açılmıyor, yılların birikimiyle açılıyor.
Böyle olunca esnaf kapatamıyor’’ şeklinde konuştu.
Kayıtlı olmayan esnaflar odaya kayıtlarını yaptırsınlar
Kayıt dışına yönelik denetimlerin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Özpolat, ‘’Son zamanlarda Vergi Dairesi Müdürlüğü ekipleri, Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ve zabıtalar koordineli bir şekilde kayıt dışı çalışanlara yönelik denetimlerini artırdı. Bunu olumlu bulmakla beraber devamının gelmesini talep ediyoruz. Herhangi bir cezai işleme maruz kalınmaması için oda kaydı bulunmayan esnaflarımıza kayıtlarını yaptırma çağrısında bulunuyoruz’’ açıklamasını yaptı.
Haksız rekabeti önlemek ve eşit şartlarda mücadele için kayıt dışı çalışma son bulmalı
Kayıt dışı çalışanların haksız rekabete neden olduğunu söyleyen Özpolat, ‘’Sektörümüzde faaliyet gösteren Suriyeliler’in büyük çoğunluğu kayıt dışı olarak çalışıyor ve sayıları gittikçe yükseliyor. Kayıtlı esnafımız bu konuda çok muzdarip. Kayıt dışı sorunu sadece bizim değil, tüm sektörlerin ortak sorunu haline geldi. Artık kangrenleşti desek abartmış olmalıyız. Haksız rekabeti önlemek ve eşit şartlarda mücadele için
kayıt dışı çalışma son bulmalı’’ ifadelerini kullandı.
Her meslek altın bir bilezik Özpolat, sektörün ara eleman sorununun sürdüğünü vurgularken, ‘’Kayıt dışı gibi ara eleman sorunu da en büyük sorunlarımız arasında yer alıyor. Bu sorunun çözüme kavuşması için elimizden geldiğinde çalışmalar yapıyoruz. Okullar üç ay tatile girdi. Çocukların bu tatil dönemini iyi bir şekilde değerlendirmeleri gerekiyor. Anne ve babalarda bu süreçte çocuklarını bir ustanın yanında göndersinler. Hiç olmazsa bir meslek öğrenirler. Her meslek altın bir bilezik. Bu kesinlikle unutulmamalı’’ açıklamasını yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *