ANASAYFA arrow right Güncel

Özel güvenlik görevlileri sıklıkla şiddet olaylarına maruz kalıyor

Özel güvenlik görevlileri sıklıkla şiddet olaylarına maruz kalıyor
YAYINLAMA: 27 Haziran 2024 / 18.52
GÜNCELLEME: 27 Haziran 2024 / 18.52

Türkiye genelinde 315 bini erkek, 58 bini ise kadın olmak üzere toplamda 373 bin aktif özel güvenlik görevlisi var

 

Özel güvenlik görevlilerinin, kamu ve özel sektörde hizmet verirken sıklıkla şiddet olaylarına maruz kaldığını söyleyen Güvenlik-İş Sendikası Gaziantep İl Başkanı Mehmet Fatih Genç, ‘’Görevlerini yerine getirirken, zaman zaman fiziksel saldırıya uğramakta, sözlü tacize maruz kalmakta ve hatta hayatlarını kaybetmektedirler. Bu şiddet olayları, genellikle müdahale gerektiren durumlarda veya güvenlik önlemlerini uygularken gerçekleşiyor’’ ifadelerini kullandı.

Onların haklarını korumak için mücadelemizi sürdüreceğiz

Başkan Genç, ‘Özel güvenlik görevlilerinin güvenli çalışma ortamlarında görev yapmaları için gerekli tedbirlerin alınması, şiddet olaylarının önlenmesi ve saldırıya uğrayan görevlilere destek sağlanması gerektiğine inanmaktayız.Özel Güvenlik Her Yerde’ sloganıyla, özel güvenlik görevlilerimizin toplumdaki varlığına dikkat çekmeyi ve onların haklarını korumak için mücadelemizi sürdürmeyi amaçlıyoruz’’ şeklinde konuştu.

Yirmi yıl önce, kamu düzeni ve halkın güvenliği için yola çıkan özel güvenlik görevlilerinin, bugün toplumun ayrılmaz bir parçası haline geldiğini ve önemli bir meslek grubunu oluşturduğunu dile getiren Genç, ‘’Özel güvenlik görevlilerimizin fedakârlık ve özveriyle görevlerini yerine getirdiklerini biliyoruz. Hayatın her anında ve her alanında, gece gündüz demeden hizmet eden bu kahramanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Güvenlik-İş Sendikası olarak, onların haklarını savunmak ve çalışma koşullarını iyileştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz’’ açıklamasında bulundu.

ÖZGE Projesinin hayata geçmesi özel güvenlik görevlilerine değer katacak

Genç, ‘’Özel güvenlik sektöründe kalite standartlarını yükseltmek ve güvenlik görevlilerinin mesleki yetkinliklerini artırmak amacıyla özel güvenlik sektöründe uzmanlaşma, branşlaşmaya yönelik İçişleri Bakanlığının ve EGM Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının başlattığı ÖZGE Projesinin, hayata geçmesi özel güvenlik görevlilerine değer katacak. Bu proje kapsamında, özel güvenlik görevlilerine yönelik nitelikli eğitimler düzenlenmekte ve sektördeki mesleki gelişimlerine katkıda bulunacak. ÖZGE, özel güvenlik görevlilerinin modern güvenlik yönetimi tekniklerini öğrenmelerini sağlayarak, toplumun güvenliğine daha etkin bir şekilde hizmet etmelerine olanak tanıyor. Projenin uygulanmasıyla birlikte, özel güvenlik sektöründe standartların yükseltilmesi ve güvenlik görevlilerinin mesleki donanımlarının artırılması sendika olarak bizi ayrıca memnunuz’’ dedi.

Bu tür projelere sendika olarak devam edeceğiz

Güvenlik-İş Sendikası Gaziantep İl Başkanı Mehmet Fatih Genç, konuşmasını şöyle bitirdi: ‘’Yürüttüğümüz Özel Güvenlik Farkındalık Projesi, gençler başta olmak üzere toplumun farklı kesimlerine özel güvenlik mesleğinin önemini ve etkisini anlatmayı hedefledik. Bu proje, anaokullarından üniversitelere kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Öğrencilere, özel güvenlik görevlilerinin toplum güvenliği ve düzeni için kritik roller üstlendiğini vurgulayarak, mesleğin gerektirdiği sorumlulukları detaylı bir şekilde aktardık. Bu sayede, özel güvenlik görevlilerinin mesleki saygınlığı ve toplumdaki görünürlüğü artırmayı amaçladık. Bu tür projelere sendika olarak devam edeceğiz.’’ 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *