ANASAYFA arrow right Güncel

Partiyi dizayn etmeye devam ediyorlar

Partiyi dizayn etmeye devam ediyorlar
YAYINLAMA: 25 Haziran 2024 / 20.09
GÜNCELLEME: 25 Haziran 2024 / 20.09

Yeni il başkanının atanmasının ardından AKP’de istifa depremi yaşandı. Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, “Cumhurbaşkanına Antep’le ilgili gerçekler söylenmiyor” diyerek istifa etti

 

İl başkanlığı için adı geçen, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Mehmet Yılmaz, Genel Merkez Teşkilat Başkanı ve Koordinatör vekili, Merkez Yerel Yönetimler Başkanı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanı’nı sert sözlerle eleştirdi.

Gaziantep’le ilgili doğruları söylemiyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Genel Merkez Teşkilat Başkanı ve Koordinatör vekilin Gaziantep ile ilgili gerçekleri söylemediklerinin altını çizen partiyi dizayn etmeye halen devam ettiklerini belirtti. Yılmaz, ‘’Yapılan il başkanlığı mülakatında bir kere daha gördüm ki; Cumhurbaşkanımıza, Genel Merkez Teşkilat Başkanı ve Koordinatör vekil hala Gaziantep ile ilgili gerçekleri söylemiyorlar. Gaziantep’te birçok ilçenin kaybedilmesine neden olan yanlış aday belirleme sürecinin baş aktörleri olduklarını kabul dahi etmiyorlar’’ ifadelerini kullandı.

Parti tabanının hızla kaymasına bile bile müsaade ediyorlar

Gelinen noktayı kabullenemediğini sözlerine ekleyen Yılmaz, ‘’Bazı Genel merkez yetkililerinin hala saha ve parti tabanı ile ilgili gerçekleri Cumhurbaşkanımıza doğru ve olduğu gibi aktarmayarak en büyük kötülüğü yapıyorlar.  Bunu dün yapılan mülakatta çok daha net gördüm. Parti tabanının hızla kaymasına bile bile müsaade ediyorlar’’ şeklinde konuştu. 

Yılmaz, ‘’AK Parti tabanın bir sesi olarak bu istifa kararını aldım. Umarım bu istifam 31 Mart Yerel seçimlerindeki kayıplarımızın ana sorumluları olan Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanına örnek olurda Onlar da Cumhurbaşkanımızın elini güçlendirmek adına gereğini yapıp, görevlerinden istifa ederler’’ çağrısında bulundu. Haber Merkezi

Güya temayül yapıldı

AKP Antep İl Başkanı Murat Çetin'in istifasının ardından il başkanlığı görevini yaklaşık dört aydır vekaleten Murat Şerbetçi yürüttü. Geçtiğimiz günlerde yapılan temayülün ardından yeni il başkanlığı görevi için altı isim Ankara’ya çağrıldı. Çağrılan isimler arasında Murat Şerbetçi, AKP Şehitkamil İlçe başkanı Mehmet Yılmaz, eski il başkan yardımcıları Mustafa Kılıç ve Fatih Fedaioğlu isimlerinin yanı sıra eski milletvekili Sait Kirazoğlu ve önceki dönem Nizip Belediye başkanı Mehmet Sarı da bulunuyordu.

Cumhurbaşkanı öyle buyurdu

AKP Genel Merkezinde adaylarla yapılan mülakatın ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın altı isimle görüştüğü belirtildi. Görüşmenin ardından Erdoğan, dün akşam saatlerinde AKP Antep İl Başkanlığına eski il başkan yardımcıları Fatih Fedaioğlu'nu atadı. Bu gelişme üzerine Ankara'ya çağrılan adaylardan AKP Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, istifa edeceğini duyurdu.

“22 yıldan beri emek verdim” notu düştü

Gece geç saatlerde x hesabından açıklama yapan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:"Kamuoyuna saygıyla duyurulur! Tamamen kendi isteğimle irademle (Sağlık nedenleri, iş yoğunluğu bahanesine sığınmadan) 22 yıldır emek verdiğim AK Parti'deki görevlerimden, basın mensuplarımızın huzurunda yarın (bugün) istifa edeceğim” dedi.

7 il başkanı atadı

Seçimden sonra, "Milletimizin başta değişim ve yenilenme talebi olmak üzere sandık sonuçlarıyla bize ulaştırdığı beklentinin farkındayız" diyen Edoğan'ın AKP MYK toplantısında alınan kararla 7 ildeki il başkanlarını değiştirdiği açıklandı.

AKP Teşkilat Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensibiyle Adıyaman İl Başkanlığına Faruk Bülent Kablan, Afyonkarahisar İl Başkanlığına Turgay Şahin, Erzincan İl Başkanlığına Alpay Kabadayı, Gaziantep İl Başkanlığına Fatih Muhaddis Fedaioğlu, Kastamonu İl Başkanlığına Ahmet Sevgilioğlu, Osmaniye İl Başkanlığına Mehmet Sadi Binboğa ve Zonguldak İl Başkanlığına Mustafa Çağlayan'ın atandığı" belirtildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *