ANASAYFA arrow right Güncel

Patronların silinen vergi borçlarıyla öğretmen de istihdam edilir, öğrenci de doyar

Patronların silinen vergi borçlarıyla öğretmen de istihdam edilir, öğrenci de doyar
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2024 / 21.01
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2024 / 21.01

20 bin öğretmen atamasına tepki gösteren EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, “Patronların tek kalemde sildiğiniz vergi borçlarıyla; öğretmen de istihdam edilir, öğrenci de doyar. Kimden çalıp kime verdiğinizi eğitim emekçilerine ve yoksul halka itiraf edin” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Yapılan açıklama atama bekleyen binlerce öğretmenin hayallerini duya düşürdü.

Diyanete, patronlara, tarikatlara kesenin ağzı açık

“Patronların tek kalemde sildiğiniz vergi borçlarıyla; öğretmen de istihdam edilir, öğrenci de doyar” diyen Karaca, “Siz kemeri, ekonominize can yeleği yaptığınız ücretli öğretmenlerin; açlıktan ders dinleyemeyen öğrencilerin boğazından sıkmayı tercih ediyorsunuz. Diyanete, patronlara, tarikatlara kesenin ağzı açık” eleştirisinde bulundu.

Eğitim sendikaları 68 bin öğretmen ihtiyacı olduğunu söylemişti

“Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sendikalarının 68 bin öğretmen ihtiyacı olduğunu söylemişti” diyen Karaca, “Öğretmenler uzun zamandan atama ve mülakatın kaldırılmasını bekliyor. Kabine toplantı, Erdoğan topu Milli Eğitim ve Ekonomi Bakanlarına attı. Yusuf Tekin’de açıkladı; mülakatı kaldırmıyoruz, eğitimin 130 branşın tamamında ihtiyaç var ama yalnızca 20 bin atama yapıyoruz. Niye; deprem ve seçim geçirmişiz, ekonomimiz ancak bu kadarını kaldırıyormuş” ifadelerini kullandı.

Ücretli öğretmenlerin ve açlıktan ders dinleyemeyen öğrencilerin boğazından sıkmayı tercih ediyorlar

Karaca, “Aynı Yusuf Tekin eğitim bütçesi görüşülürken tarikat ve cemaatlere para aktarmaya devam edeceğine meclis kürsüsünden bağırmıştı. Aynı Şimşek, geçtiğimiz gün patronlara 50 milyon dolarlık fon açıkladı. Tasarruf diyen bu iktidar, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a hac ziyaretleri için milyon aracı daha dün aldı. Kim sıkıyor kemeri; yoksul halk. Patronların tek kalemde silinen vergi borçlarıyla öğretmende istihdam edilir, öğrenci de doyar ama kemeri ekonomiye can yeleği yaptılar. Ücretli öğretmenlerin ve açlıktan ders dinleyemeyen öğrencilerin boğazından sıkmayı tercih ediyorlar” açıklamasını yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *