ANASAYFA arrow right Güncel

Reisoğlu hakkında vahim iddialar!..

Reisoğlu hakkında vahim iddialar!..
YAYINLAMA: 06 Mayıs 2024 / 19.23
GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2024 / 19.23

Seçim arefesinde, partinin başarısız olacağını düşündüğü için yönetimiyle istifa eden, ancak CHP’nin seçimden birinci parti olarak çıkmasının ardından il başkanlığında kalabilmek için çalmadık kapı bırakmayan CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu hakkındaki iddialar gündeme bomba gibi düştü

Reis Reisoğlu’nun, kızının Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştığı ileri sürülürken, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu hakkında kullanılması için belge aldığı, ancak Tekstil kentte bulunan işyerinin dördüncü katını kaçak yaptığı için Tahmazoğlu ile anlaşma yoluna gittiği iddia edildi.

Kaçak kat neden yıkılmadı

“Reis Reisoğlu İl başkanı olduğu sürece yerel seçimde olduğu gibi milletvekilliği seçiminde de büyük hezimet yaşanacak” ifade eden Partililer, “Reisoğlu’nun kızının büyükşehir belediyesinde çalıştığı söyleniyor. Ana muhalefet partisi il başkanının kızının belediyede çalışması etik değil. Tekstil kentte 1000 metrekare alana sahip bir yeri var. Bunun altında 25-30 iş yeri bulunuyor. Bu iş yerinin dördüncü katını kaçak yaptı. Reisoğlu, bu kaçak kat için Şahinbey Belediyesi’ne 10 milyon lira bağış yapacaktı, ama yaptı mı veya yapmadı mı veya il başkanlığını kullanarak mı sorunu çözdü bilmiyoruz. Eğer böyle bir şey varsa bu da kesinlikle etik değil” açıklamasını yaptı.

Reisoğlu, Umut Yılmaz’ı hiçbir zaman istemedi

Partililer, “CHP İl Başkanı Reis Reisoğlu’nun egoları ve hırsları sonucunda parti Gaziantep’te başarısız oldu. Adaylar tamamen duygusal, ahbap-çavuş ilişkileri sonucunda belirlendi. Umut Yılmaz, bile kendi girişimleri sonucunda aday gösterildi. Reis Reisoğlu’na sorulsaydı hiçbir zaman Umut Yılmaz’ı aday göstermezdi. Bu konuda genel merkeze ve genel başkana gönderdiği yazılar var. Reis Reisoğlu, Umut Yılmaz’ın aday gösterilmesini istemedi. Ancak ne hikmetse eli Şehitkamil Belediyesinden çıkmıyor” dedi.

Reisoğlu, Tahmazoğlu hakkındaki belgeleri neden yayınlamadı

Partililer, “Bir söylentiye göre, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yerel seçim öncesi kullanması için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu hakkında belediye meclis üyesi aracılığıyla Reis Reisoğlu’na belge gönderiyor. Genel Başkan Yardımcısı bile belgeleri yayınlamak için kente gelmişti, ancak nasıl olmuşsa konu Mehmet Tahmazoğlu’na ulaşmış. Tahmazoğlu, “Biz arkadaşız bu belgeler ayıp değil mi” demiş. Fakat her nedense bu belgeler yayınlanmadı” ifadelerini kullandı. 

Reisoğlu hakkında yanılmışız

Partililer, “Bizler Reis Reisoğlu’nu destekledik. Kimse ile akçeli işlere girmez düşüncesi ile hareket ettik ama tamamen yanılmışız. Umut Yılmaz, Ali Doğan kendi çabalarıyla aday gösterildi. Mustafa Güzel, Milletvekili Hasan Öztürkmen’in önerisi ile geldi. Reisoğlu, adaylara destek olmadı, önlerini kesti” dedi.

Muzzafer Ertürk, saha da yalnız bırakıldı

CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu’nun kişisel çıkar ve hırslarını partinin önünde tuttuğunu dile getiren CHP’liler, “Reis Reisoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muzaffer Ertürk’e maddi-manevi destek olacaklarını söyledi, ama olmadı. Bunun sonucunda adaylıktan çekildi. Sonrasında ise Genel merkezin ve milletvekillerinin devreye girmesiyle Muzaffer Ertürk, yeniden sahalara çıktı. Reisoğlu, Muzaffer Ertürk’e hiç yardımcı olmadı, çalışmasında yer almadı, fotoğraf çektirmedi” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *