ANASAYFA arrow right Güncel

Rektör atamasına bazı vakıf ve cemaatlerin müdahil olmaları asla hoş görülmemeli

Rektör atamasına bazı vakıf ve cemaatlerin  müdahil olmaları asla hoş görülmemeli
YAYINLAMA: 22 Eylül 2024 / 17.53
GÜNCELLEME: 22 Eylül 2024 / 17.53

CHP Antep eski milletvekili Ali Serindağ, GAÜN rektör adaylarının Ankara’da referans aramasını eleştirerek, “Rektör adaylarının Ankara’da referans aramaları büyük bir talihsizliktir. Rektör adaylarının referansları, yaptıkları akademik ve bilimsel çalışmalar, ulusal ve uluslararası düzeyde yaptığı yayınlar ve yayınlarının aldığı atıflar olmalıdır” dedi.

Rektör atamasına bazı vakıf ve cemaatlerin müdahil olmaları asla hoş görülmemeli” diyen Serindağ, Bunlara itibar edilmesi geçmişten ders alınmadığı anlamına gelir. İktidar milletvekillerinin ve iktidara mensup bazı siyasetçilerin bu süreçte rol oynamak istedikleri anlaşılıyor. Bu durum anayasamızın ilgili maddesinde ifadesini bulan üniversitelerin bilimsel özerkliği ile bağdaşmaz” uyarısında bulundu.
4- Gaziantep Üniversitesine rektör atanması ile ilgili olarak, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Tuncay Yıldırım’ın “
Gaziantep’in köklü üniversitesine atanacak yeni rektörün; dünya ile entegre, uluslararası bilimsel çalışmalarda imzası bulunan, pozitif bilimlere inanan, şehirle ve iş dünyası ile ortak çalışma ruhuna sahip, bu şehre vefa duyan ve şehre hizmet etmeyi kendine borç edinmiş, Gaziantep'in ekmeğini yemiş, suyunu içmiş bir bilim insanı olmasının şehrimizin geleceği için büyük önem taşıdığına inanıyorum” şeklindeki değerlendirmesine katıldığını belirten CHP eski milletvekili Ali Serindağ, rektör atamasında siyasi değil, bilimsel verilerin dikkate alınmasını gerektiğini ifade etti.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *