ANASAYFA arrow right Güncel

Seçim arifesinde istifa eden il başkanı iktidar ışığını görünce partiye yapıştı!

Seçim arifesinde istifa eden il başkanı  iktidar ışığını görünce partiye yapıştı!
YAYINLAMA: 24 Ağustos 2024 / 15.37
GÜNCELLEME: 24 Ağustos 2024 / 15.37

“Genel merkeze ‘Burası zaten önemsiz kaybediyoruz, uğraşmayın’ gibi bilgiler gittiğini düşünüyorum. Seçime az bir zaman kala istifa ederseniz, genel merkez de ‘Zaten kimsenin inancı yok’ diye düşünür’’

 

“Hiç kimse seçimin kazanılacağına inanmadı. İnanan herhalde sadece biz vardık. Seçimde gerek sandık görevlisi gerekse müşahit olmadığını gördüm. 845 ıslak imzalı belge seçim günü elimizde yoktu. İki gün sonra elimize geçti. Bu belgeler aynı gün elimizde olsa belki farklı bir sonuç ortaya çıkardı.”

 

Yerel seçimde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Gaziantep’te miting yapacağını duyurmayanlar veya çalışmayanlar, partinin iktidar olacağını anlayınca bilboardlara reklam astırmak başta olmak üzere, harıl harı bugün Fıstık Mitingi için çalışması gözlerden kaçmadı.

 

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Antep’te yapacağı fıstık mitingi öncesinde CHP’de seçim sürecinde yaşanan gelişmeler yeniden gündeme geldi. Yönetimiyle birlikte seçim arifesinde istifa ederek partide büyük moral bozukluğu yaratan, seçim sürecinde ise Büyükşehir ve Şehitkamil adaylarını sahada yalnız bırakan Reis Reisoğlu’nun, iktidar ışığını göğünce partiye dört elle sarılması partililerin tepkisine neden oluyor.

 

 

Sabah, son yerel seçimde CHP’nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve Antep’te dürüst, güvenilir bir insan olarak tanınan DR. Muzaffer Öztürk’e seçim sürecinde yaşananları sordu. Dr. Muzaffer Ertürk, Sabah’a gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu.

 

CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Dr. Muzaffer Ertürk, sahada harıl harıl tek başına çalışırken, istifa ederek onu yalnız bırakan, verdiği destek sözlerini tutmayan CHP İl Başkanı Reis Reisoğlu’nun seçimin kaybedilmesi için ne kadar çaba harcadığı bir kez daha ortaya çıktı. Seçim sonrasında CHP’ye iktidar yolu açıldığını görünce de partiye dört elle yapışmaya çalışıyor.

Reisoğlu, seçimi altın tepsi de Fatma Şahin’e sundu

Yerel seçimde koordinasyondan sandık görevlilerine ve müşahitlerine kadar her şeyi planlaması gereken il başkanının üzerine düşeni yapmadığı ve seçimi Fatma Şahin’e altın tepsi de sunduğu anlaşıldı. Partililer, ‘’Gaziantep’te bazı belediyeler kazanılmamış olsaydı ve parti iktidara oynamamış olsaydı Reis Reisoğlu yine il başkanlığına devam eder miydi?’’ sorusunu sordu. 

Partinin ve partili olduğunu düşündüğümüz iş adamlarından bir kuruş destek alamadık

Türkiye’de seçimin para ile kazanıldığını söyleyen CHP’nin büyükşehir adayı Dr. Muzaffer Ertürk, ‘’Vatan, millet Sakarya gibi düşünüyorduk, ama sahaya çıkınca böyle olmadığını gördük. Parti ve partili olduğunu düşündüğümüz iş adamlarından bir kuruş destek alamadık. Eski belediye başkanları ile milletvekillerinin hepsini aradım. Hiçbirini yanımda veya sahada gördünüz mü? Yeri geldiğinde hepsi solcuyum ya da devrimciyim diyor. İktidar olmaya aday bir partinin etrafında insanlar rol almaya çalışıyor. 5 ay önce neredelerdi? Bunları sorgulamak lazım’’ şeklinde konuştu.

Verilen destek sözleri tutulmadı

Kendisine verilen destek sözlerinin tutulmadığını düşündüğünü kaydeden Ertürk, ‘'Bu parti kimsenin babasının malı değil. Herkes kendine göre düzgün insandır. O yüzden herkese düzgün bakmak lazım. Değişim dinamik bir şey olduğundan hiç kimse önünde duramaz. Şu anda toplum bir şeyler istiyor. 2025 yılının Şubat ayında süreç başlıyor’’ hatırlatmasını yaptı.

‘Yerel seçimde Mustafa Sarıgül’ün Gaziantep’te aday olma durumu söz konusu olunca bu benim çok zoruma gitti’ diyen Ertürk, ‘’Sonrasında il başkanına ‘Bu ne iş, nereden çıktı bu’ dedim, ‘Aday bulamıyoruz’ cevabını verdi, ben de ‘Aday bulamıyoruz olur mu hiç kimse yoksa sen aday ol’ dedim, kendisi de ‘Sana söyledik kabul etmedin’ dedi. Ekonomik yönde sıkıntım olduğunu söyleyince, destek sözü verdiler. Ben de ‘O zaman aday olurum ve seçimi kazanırım’ dedim’’ ifadelerini kullandı.

Kendilerine güvenerek aday oldum ama ortada kaldım

Ertürk, ‘’Seçim süreci başladıktan sonra il yönetimi istifa etti. Ben kendilerine güvenerek aday oldum ama ortada kaldım. İl, ilçe başkanı ve yönetimi olmayınca ekonomik ve yönetimsel sıkıntılar içerisinde 10 gün kadar süreci bu şekilde götürmeye çalıştık. Tabii yalnız kaldığımı hissedince ‘Nasıl yapalım’ diye düşündüm. Sonra ‘Tek başıma da olsam seçimi sonuna kadar götüreceğim. Bu benim için artık onur meselem’ dedim. Dostlarımız, arkadaşlarımız ve vatandaşlarımız büyük destek verdi’’ şeklinde konuştu.

Yerel seçimde büyük bir koordinasyon eksikliği vardı

Yerel seçimde büyük bir koordinasyon eksikliği bulunduğunu sözlerine ekleyen Ertürk, ‘’İslahiye’de sadece yarım saat bir toplantı yapabildik. Yavuzeli’nde iki saat toplantı yapabildik. Araban’a bir saat gidebildik. Nizip’e seçimin son günü gidebildik. Şahinbey ve Şehitkamil’de birçok yere gidemedik. Çünkü hem süre kısıtlıydı, ayrıca gerek yönetimin istifası gerekse de ekonomik sıkıntılar nedeniyle süreci bu şekilde atlattık. Bireysel olarak gecemizi gündüzümüze katarak çok çalıştık. Ben üzerime düşeni yaptığıma inanıyorum’’ açıklamasını yaptı.

Seçimi kazanacağımıza hiç kimsenin inancı yoktu

‘Destek verildi mi verilmedi mi sorusunu kamuoyuna bırakıyorum’ diyen Ertürk, ‘’Hiçbir yerde şurada, burada veya bilboardlarda afişim olmadı. Bireysel bir takım çalışmalar yapıldı. Gaziantep’te Ekrem İmamoğlu-Murat Kurum ile Mansur Yavaş-Turgut Altınok’un mücadelesinin 10 katı mücadele sergiledim. Genel merkezden hiç destek gelmediğini düşünüyorum ve bizi yalnız bıraktığına ciddi ciddi inanıyorum. Çünkü genel merkez burayı zaten unutmuştu. ‘Burası zaten önemsiz kaybediyoruz, uğraşmayın’ gibi bilgiler gittiğini düşünüyorum. Seçime az bir zaman kala istifa ederseniz, genel merkezde ‘Zaten kimsenin inancı yoktur’ diye düşünür’’ dedi.

Ciddi bir organizasyon eksikliği  vardı sandıklara sahip çıkılmadı

Ertürk, ‘’Eğer bir seçime kazanmak için giriyorsanız rakibiniz kadar olmasa da ona yakın bir çalışmanız olmalı. Böyle bir çalışma var mıydı? Yok. Yeteri kadar destek verilmiş olsaydı, şu anda durum çok farklı olurdu. Partililer ve yönetimler inanmadı. İnanan herhalde sadece biz vardık, her zaman çalıştık. Seçimde gerek sandık görevlisi gerekse de müşahit olmadığını gördüm. 845 ıslak imzalı belge seçim günü elimizde yoktu. İki gün sonra elimize geçti. Bu belgeler aynı gün elimizde olsa belki farklı bir sonuç ortaya çıkardı. Kısacası ciddi bir organizasyon eksikliği  vardı. Sandıklara yeteri kadar sahip çıkılmadı. Seçim sonuçlarına itiraz etmek istedim. Bireysel itirazlar çok başvuru kabul edilmiyor. İl ve İlçe Yönetimi ile yapılması gerekiyordu ama edilmedi’’ eleştirisini yaptı. Haber Merkezi

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *