ANASAYFA arrow right Güncel

‘Serinleyeyim, dalar çıkarım’ mantığı ile hareket etmemek lazım

‘Serinleyeyim, dalar çıkarım’  mantığı ile hareket etmemek lazım
YAYINLAMA: 30 Haziran 2024 / 16.20
GÜNCELLEME: 30 Haziran 2024 / 16.20

Ailelere acil durum sohbetleri yapmaları tavsiyesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Dr. Cafer Yılmaz, ‘’Hepimiz normal duruma göre yaşıyoruz. Ancak başımıza bir iş geldiğinde ne yapmalı, yangın gördüğünde kime haber verilmeli, trafik kazası olduğunda ne yapılmalı gibi konular anlatılmalı’’ açıklamasını yaptı.

Gençlerin, sıcak günlerde serinlemek için havuzlar veya göletleri kullandığını söyleyen Yılmaz, ‘’Fırat veya göletlerin derinliğini ölçmek zor. Bir anda karşınıza balçık çıkabiliyor. Bu anlamda bu tür yerlere girilmemesi lazım. ‘Serinleyeyim, dalar çıkarım’ mantığı ile hareket etmemek lazım. Çünkü bu tür düşünceler sonucunda maalesef acı sonuçlar ortaya çıkabiliyor’’ şeklinde konuştu.

Afet koordinasyon mantığı ile çalışıyoruz

Afet koordinasyon mantığı ile çalıştıklarını sözlerine ekleyen Yılmaz, ‘’Gerek zabıta ekipleri gerekse Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Ailelerimiz, çocuklarımızın ilk öğretmeni. Kamusal alanları kullanırken, piknik yaparken ya da trafik kuralları gibi tüm kuralları öğretmek gerekiyor. Süs havuzlarının kullanılmaması yönünde uyarılarda bulunmalı’’ açıklamasında bulundu.

GAÜN işbirliği ile 50 personele sertifikalı can kurtaran eğitimi verildi

Yılmaz, ‘’Gaziantep Üniversite işbirliği ile 50 personelimize sertifikalı can kurtaran eğitimi verildi. Bunun yanı sıra ulusal ve uluslararası onayı olan 6 balık ekibimiz var. Bu personellerimiz her yıl eğitim görüyorlar. Su altı arama-kurtarma aracımız var. Bu aracımız ile su altını görüntüleyebiliyoruz. Yani nokta atışı yapabiliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Elektrikli araçlar çok kullanılmaya başlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak acil durum eğitimleri verdiklerini sözlerine ekleyen Yılmaz, ‘’Gerek sosyal tesisleri gerekse de okulları kullanarak ilk yardım, acil müdahale ve yangın ile mücadele gibi acil durum eğitimleri veriyoruz. Vatandaşlarımıza acil durumlarda ne yapmaları gerektiği, nereyi aramaları gerektiği, evinde ne bulundurmalı gibi konular anlatıyoruz. Özel ve kamu hastanelerinde tahliye tatbikatları yapıyoruz. Ayrıca elektrik araç yangınlarına karşı hazırlıklıyız. Elektrikli araçlar çok kullanılmaya başlandı. Bu araçların teknolojileri farklı olduğu için özel ekipmanlarımız var.’’ dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *