ANASAYFA arrow right Güncel

Şirketler poliçe düzenlemekten kaçınıyor ya da uçuk rakamlar veriliyor

Şirketler poliçe düzenlemekten  kaçınıyor ya da uçuk rakamlar veriliyor
YAYINLAMA: 11 Eylül 2024 / 18.28
GÜNCELLEME: 11 Eylül 2024 / 18.28

Zorunlu trafik sigorta fiyatlarının artmaya devam ettiğini ifade eden Ronix Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Binici, ‘’Trafik poliçesi kesmekte büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. Şirketler yine poliçe düzenlemekten kaçınıyor ya da uçuk rakamlar veriliyor. Bu da hem sigorta acentelerini hem de vatandaşı zorluyor. O yüzden istediğimiz düzeyde poliçe satışı gerçekleştiremiyoruz’’ dedi.

Şirketlerin, sigorta acenteleri üzerindeki baskı sürüyor

Şirketlerin, sigorta acenteleri üzerindeki baskının sürdüğüne dikkat çeken Binici, ‘’Şirketler, trafik sigortası düzenlerken hazineye belli bir miktar teminat yatırıyorlar. Örneğin; bir yıl boyunca 1 milyar TL’lik sigorta poliçesi hedeflenirken bu rakam zorunlu trafik sigorta fiyatlarının yükselmesi neticesinde 2 milyar TL’ye çıkınca o zaman yine hazineye teminat yatırması gerekiyor. Teminatı yatıramadığından farklı çözümler bulmak zorunda kalıyor’’ açıklamasını yaptı.

Şehirdeki 700 bini aşkın aracın yüzde 25’i sigortasız

Binici, zorunlu trafik sigorta fiyatlarının artmasının insanları tedirgin ettiğini aktarırken, ‘’Fiyatların artması sonucunda birçok kişi aracının sigortasını yapmaktan kaçınıyor. Bu sorunu çok yaşıyoruz. Trafik denetimine yakalanıp da sigorta poliçesi yaptıranların sayısı çok fazla. Bilindiği üzere kent trafiğine kayıtlı araç sayısı 700 bini geçmiş durumda. Bu araçların yüzde 25’inin sigortasız olduğunu söyleyebiliriz’’ ifadelerini kullandı.

Sigorta sektörünün geleceği parlak

Sektörün geleceğine değinen Binici, ‘’Dünyada araç var olduğu sürece sigortacılık sektörü de her zaman varlığını devam ettirecek. İnsanlar araçlarının yanı sıra mülklerini ve sağlıklarını bile güvence altına almak için sigorta yaptırıyorlar. Dolayısıyla buradan hareketle geleceği parlak meslekler arasında olduğunu söyleyebiliriz’’ şeklinde konuştu.

En büyük sorunlarımızdan biri denetimsizlik

Ekonomik belirsizliğin ve yüksek enflasyonun sektör temsilcilerini tedirgin ettiğini sözlerine ekleyen Binici, ‘’Ekonomik istikrarın sağlanmasını ve enflasyonun biraz daha düşmesini bekliyoruz. En büyük sorunlarımızdan biri denetimsizlik. Yani dijital ortamda ki poliçe satışlarının denetlenmesini talep ediyoruz. Çünkü ortada haksız bir rekabet söz konusu. Hiç olmazsa haksız rekabetin ortadan kaldırılmasını ve eşit şartlar yarışmayı istiyoruz’’ dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *