ANASAYFA arrow right Güncel

“Son satırına kadar akıl ve bilimden uzak, Cumhuriyet karşıtı değerlerle dolu”

“Son satırına kadar akıl ve bilimden uzak, Cumhuriyet karşıtı değerlerle dolu”
YAYINLAMA: 26 Mayıs 2024 / 18.05
GÜNCELLEME: 26 Mayıs 2024 / 18.05

Sosyalist Cumhuriyet Partisi Gaziantep İl başkanı Murat Soycan TBMM'den geçen yeni Milli Eğitim müfredatı yasası ile ilgili açıklamasında, “Önümüzdeki eğitim öğretim döneminden itibaren uygulanmaya başlanacak olan ve meşruiyetini dinden alan müfredat, adından başlayarak son satırına kadar akıl ve bilimden uzak, Cumhuriyet karşıtı değerlerle dolu” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının kapalı kapılar ardında hazırladığı ve eğitimin hangi uzman ve bileşenleriyle birlikte hareket ettiğini açıklamadığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Müfredatı" Talim Terbiye Kurulu'nca onaylandı.

Soycan, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Medeniyyet tasavvurumuz layıkıyla hayata geçiremiyoruz. Fikri iktidarımız hâlâ tesis edemediğimiz kanaatindeyim." biçiminde yakınarak talimatlandırdığı eğitim yöneticilerinin, bu müfredatla Cumhuriyet karşıtlığının son eksikliklerini tamamlamayı amaçladığı açıktır. Bu müfredatın tamamen dinsel içerikle şekillenmiş felsefesi; günümüze kadar ivmelenerek gelen Cumhuriyet eğitimi karşıtlığının temsilcileri olan "Bizim milli mektebimiz medresedir." diyen Nurettin Topçu'lara ve "dininin, kininin davacısı" bir nesil tasavvur eden Necip Fazıl'lara dayanmaktadır” diye konuştu.

“Kendilerince “Aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim sahibi nesiller” yetiştirmeyi amaçlayan bu müfredat, Cumhuriyetimizin aydınlanmacı, çağdaş, bilimsel, ulusal ve demokratik eğitimine son veren; ehil ve kâmil mürşitlerin gözetim ve denetiminde, doğadan ve toplumdan yalıtılmış müritler yetiştiren tekke tedrisine aittir” diyen Soykan, “Cumhuriyet eğitimini devletin kamusal görevi olmaktan çıkarıp özel şirketlere, laik içeriğini yok edip cemaat ve tarikatlara devreden AKP'nin; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu iradesinden, Mustafa Kemal Atatürk'ten ve bilimsellikten arındırdığı bu müfredat kabul edilemez! Sosyalist Cumhuriyet Partisi olarak laik ve bilimsel eğitim mücadelemizde ısrar ediyoruz! Aydınlarımızı ve halkımızı, Cumhuriyet'in kurucu değerlerine sahip çıkmaya, her türlü gericilikle mücadele etmeye, "Hayatta en hakiki mürşit bilimdir, fendir!" şiarında birleşmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *