ANASAYFA arrow right Güncel

STK’lara eşit bir şekilde yaklaşmak zorundayız

STK’lara eşit bir şekilde yaklaşmak zorundayız
YAYINLAMA: 01 Ekim 2024 / 18.35
GÜNCELLEME: 01 Ekim 2024 / 18.36

 ‘Birbirimizden öğreneceğimiz çok şeyler var’ diyen Erdal, ‘’Birlikte bütün sorunları çözmek için hiçbir ayrım yapmadan bütün STK’lara eşit bir şekilde yaklaşmak zorundayız. Gideceğimiz çok yol var. Bu yolda tüm STK fikirleri projeleri bizler için çok önemlidir. Biz üstümüze düşenin daha fazla yapmalıyız’’ dedi. 

Gaziantep Kent Konseyi 6. Dönem Engelli Meclisi Olağan Genel Kurulu, gerçekleştirildi. Başkanlık için 5 adayın yarıştığı seçimi Türkiye Beyazay Gaziantep Şube Başkanı Çağlayan Erdal kazandı

Hazırlanan sonuç bildirgesi ve raporlar hayata geçirilmeli

Erdal, ‘’Kent Konseylerinin engelli meclislerinin yönetmelikleri, çalışma prensipleri ve uygulamaları Kent Konseyi Birliğinin Engelli Meclisleri İle gelecekte oluşturulacak engelsiz şehirler stratejileri ile ilgili olarak raporlar hazırlanmalı. Hazırlanan sonuç bildirgesi ve raporlar hayata geçirilmeli. Erişebilirlik çok önemli. Tüm kamu erişebilirlilik belgesi alması zorunlu hale getirilip daha sonra özel işletmeleri belgelendirmek gerekiyor’’ açıklamasını yaptı.

Türkiye Beyazay Derneği’nin engellilerin, engelli yakınlarının, engelliye hizmet verenlerin ve toplumun engelliler ile ilgili bakış açısının değiştirilmesi yönünde eğitim ile ilgili tüm çalışmaları yaptığına dikkat çeken Erdal, ‘’Kendilerini geliştirmek, değerlerini güçlendirmek ve bildiklerini az çok demeden başkalarına aktarmak amacıyla bir araya gelen gençler, önceleri tüzel kişiliği olmayan bir çalışma grubu olarak faaliyetlerini sürdürdü’’ hatırlatmasını yaptı.

Erdal, ‘’Türkiye’de ilk defa Türkiye Beyazay Derneği ve Eukoba Derneği iş birliği ile mekanlara Eurecert Sertifikası verilmeye başlandı. Kamu ve özel kurumlarının, parkların kısacası yaşam alanlarının engelli ve yaşlılar için erişilebilir hâle geldiğini gösteren belge verme yetkisi, ülkemizde sadece Türkiye Beyazay Derneği”nde. 2007 yılında Beyazay, kamu yararına çalışan dernek statüsüne kavuşması ile birlikte köklü bir değişim sürecini de başlatmış oldu. Türkiye Beyazay Derneği ürettiği ve hayata geçirdiği projelerle engellilerin umut kaynağı olmak, eğitim ve yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor’’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *