ANASAYFA arrow right Güncel

Suruç belediyesinin kayyımı sahte faturalarla 177 milyon borç bıraktı

Suruç belediyesinin kayyımı sahte faturalarla 177 milyon borç bıraktı
YAYINLAMA: 09 Nisan 2024 / 11.44
GÜNCELLEME: 09 Nisan 2024 / 11.44

DEM Parti'nin kayyımdan devraldığı Suruç Belediyesinin 177 milyon lira borçlu olduğu ortaya çıktı. Suruç Belediye Eşbaşkanı Müslüm Baran, 85 milyon liralık faturaların bu yıl içinde kesildiğini ve çoğunun hayali faturalardan oluştuğunu söyledi.

 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti Belediye Eşbaşkan adayları Ayten Kaya ve Müslüm Baran, yüzde 57.21 oy oranı ile Suruç ilçesinde belediyeyi kazandı. 103 bin nüfuslu Suruç'ta DEM Parti'nin kazandığı kayyım yönetimindeki Suruç Belediyesinin yaklaşık 177 milyon lira borçlu olduğu ortaya çıktı.

Göreve başlayan DEM Partili eş belediye başkanları Ayten Kaya ve Müslüm Baran, kayyımın bıraktığı borçları afişle belediye binasına astı. 176 milyon 997 bin 954 TL borç olduğu belirtilen afişe "Son aylarda şahıs ve firmalara olan borçların dayanağı faturalar incelenmekte olup karşılığı olmayan hayali faturaların ödenmeyeceği" yazılması dikkat çekti.

Artı Gerçek'e konuşan Suruç Belediyesi Eşbaşkanı Müslüm Baran, şunları söyledi:

"Belediyeyi devraldık ve verdiğimiz sözlerden biri de şeffaf bir belediyecilik yürüteceğimizdi. Zaten seçim süresince tarafımıza çok ciddi iddialarla ilgili şikayetler geldi, belediyenin talan edildiği şeklinde. Biz de onunla ilgili çalışma yaptık ve gerçekten belediye talan edilmiş. 177 milyon TL bir borç bırakılmış ve bunun 85 milyon lirası 1 Ocak'tan itibaren olan borçlar."

"Faturaların çoğu hayali faturalar" diyen Baran, şöyle devam etti:"Mesela 3 milyon liraya et alınmış gastronomi merkezine ama aslında o et yok yani. Gastronomi merkezi seçimden bir hafta önce kapatılmış. Taziye evlerine tadilat adı altında doğrudan temin yöntemiyle milyonlar harcanmış ama taziye evlerinde hiçbir tadilat ve alım yok. O da hayali faturalar. Mesela 600 bin lira kırtasiye gideri diye harcanmış ama öyle bir hizmet alımı yok, tamamen hayali faturalar. Dolayısıyla biz bunu afişe edip halkımıza duyurduk."

Faturaları incelemeye devam ettiklerini belirten Baran, "Bununla ilgili de araştırmalarımız sürüyor ve biz sorumlu olan kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *