ANASAYFA arrow right Güncel

Sütün pazarlanması konusunda sıkıntı var

Sütün pazarlanması konusunda sıkıntı var
YAYINLAMA: 07 Temmuz 2024 / 18.36
GÜNCELLEME: 07 Temmuz 2024 / 18.36

Süt işleme tesisinin günlük üretim kapasitesinin 20 ton olduğunu dile getiren Gaziantep İli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Osman Türkman, ‘’Süt işleme kapasitemiz dönemsel olarak değişiyor. Şu anda günlük 3 bin ile 6 bin litre arasında süt işleniyor. Sütün toplanması, işlenmesi ve pazar konusunda sıkıntı var. Pazarı büyütüp satış noktalarını artırabilirsek işlenen süt kapasitesi yükseltilebilir fakat bunlar kolay olmuyor’’ dedi.

Küçük imkanlarla çarkımızı döndürmeye çalışıyoruz

Türkman, küçük imkanlarla çarkı döndürmeye çalıştıklarına dikkat çekerken ‘’Süt işleme tesisinde hem keçi hem koyun hem de inek sütü işleniyor ancak keçi sezonluk oluyor. Bu sütlerden Antep peyniri, lor peyniri, yoğurt, beyaz peynir elde ediliyor. Elde edilen bu ürünler ise kent genelinde birliğimize ait satış noktalarında satışa sunuluyor’’ ifadelerini kullandı.

Satış noktalarımızı artırmayı düşünüyoruz

Gaziantep genelinde 4 satış noktalarının bulunduğunu hatırlatan Türkman, ‘’Satış noktalarından birisi birliğimizin önünde iken diğerleri ise Karataş, Barbaros Camii ve Akkentte bulunuyor. Özellikle satış noktamızın olmadığı bölgelerde satış noktası açmayı düşünüyoruz. Bunların hepsi birer maliyet. Bunun yanı sıra yeni pazar arayışlarımız sürüyor, ürünü daha iyi nasıl tanıtırız veya satarız diye çalışıyoruz. Antep peyniri şehir genelinde marketlerde satışı yapılıyor. Ulusal bir market ile de görüşmelerimiz sürüyor’’ şeklinde konuştu.

Birliğimiz tarafından üretilen ürünlerimiz ‘Sahre’ markası ile satılıyor

Antep peynirinin ön plana çıkması için çalışma yaptıklarını dile getiren Başkan Türkman, ‘’Antep peyniri coğrafi işaretli bir ürün. Bu peynirimizin başka illerde de satışının yapılması için mücadele ediyoruz. Birliğimiz tarafından üretilen ürünlerimiz ‘Sahre’ markası ile satılıyor. İstediğimiz gibi olmasa da markamızı kentimizde belli bir noktaya getirdik. Ulusal marketlere ürünlerimizi verebilirsek o zaman markamızı ülke genelinde tanıtmış olacağız’’ açıklamasını yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *