ANASAYFA arrow right Güncel

Tasarruf, bütçeyi hortumlayanlar ve rant çetelerinden yapılmalı

Tasarruf, bütçeyi hortumlayanlar ve rant çetelerinden yapılmalı
YAYINLAMA: 25 Temmuz 2024 / 16.58
GÜNCELLEME: 25 Temmuz 2024 / 17.05

Büro Emekçi Sendikası Gaziantep Şube Başkanı İsmet Karatay, çarşıda yaşanan enflasyonun emekçileri en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale getirdiğinin altını çizdi.
‘Kamu emekçilerinin işe gelişlerinden tasarruf etmek yerine onların özlük haklarını, ekonomik koşullarını iyileştirici çalışmaların yapılması gerekiyor’ çağrısında bulunan Karatay, ‘’80 milyon yurttaşa hizmet veren ve EYT’nin yarattığı aşırı iş yükü artında ezilen Sosyal Güvenlik Emekçileri kazanılmış haklarından vazgeçmeyecek. Bu koşullarda kamu emekçilerinin en temel ihtiyaçlarını karşılayamayacakları açık. Gerçekten tasarruf yapılacaksa hiç üretmeden ülkenin bütçesini hortumlayanlardan, rant çetelerinden yapılmalı’’ çağrısında bulundu.
Kötü yönetilen ekonominin, faturasının da söz de kamu tasarruf genelgesi ve yeni vergiler ile emekçilerden çıkartıldığını söyleyen Karatay, ‘’Kamuda personel servisleri kaldırılırken, birçok kamu kuruluşunda yemek, su, çay vb. giderlere ait bütçe kalemleri sınırlanıyor. İşyerlerin emekçiler temizlik ve hijyen malzemelerini neredeyse kendileri temin eder hale geldi’’ şeklinde konuştu.
Karatay, ‘’Sendikamız Araştırma Merkezi BES-AR hesaplamalarına göre ise 2024 yılı ilk altı ayında emekçilerin enflasyonu yüzde 30,98 oldu. Yani kamu emekçileri yılın ilk altı ayında ücretlerinde 15,98 puanlık enflasyon kaybına uğradı. Hükümetin kamu emekçilerine reva gördüğü ikinci altı ay için yüzde 10 maaş zammı bile şimdiden eridi’’ tespitini yaptı.
Emeklerinin karşılığının bir an önce verilmesini talep eden Başkan Karatay, ‘’İptal edilen personel servis hizmeti ihaleleri yeniden açılmalı, tüm büyük şehirlerde personel servis hizmeti sağlanmalı. Acilen 3600 ek gösterge adaletsizliğine son verilmeli ve tüm SGK emekçileri için yasal çalışma yapılmalı. Tüm SGK emekçileri için sosyal güvenlik hizmet sınıfı-uzmanlık kadrosu oluşturulmalı’’ ifadelerine yer verdi.
Karatay, ‘’Ek ödemeler 20 puan artırılmalı ve tüm ek ödemeler seyyanen ödeme dahil taban maaşa eklenmeli. 12 yıldır Anayasa Mahkemesi kararına rağmen ödenmeyen ikramiyeler toplu olarak ödenmeli. Enflasyon oranında artırılmak üzere 10 bin TL kira yardımı yapılmalı. İhale yapılmadan uzatılan banka promosyon anlaşması derhal güncellenmeli. Tüm emekçileri kazanılmış haklarımızı savunmak, insanca bir ücret insanca bir yaşam talebiyle sendikamızda örgütlenmeye birlikte mücadeleye çağırıyoruz’’ açıklamasını yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *