ANASAYFA arrow right Güncel

Tefecilik ve dolandırıcılıktan 127 şüpheli gözaltında

Tefecilik ve dolandırıcılıktan 127 şüpheli gözaltında
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2024 / 14.59
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2024 / 14.59

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından "MAHZEN-40" operasyonlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye genelinde 49 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 127 şüphelinin gözaltına alındığını belirten Yerlikaya, bu operasyonun tefecilik ve dolandırıcılık suçlarına karşı verilen mücadelenin bir parçası olduğunu vurguladı.

Bakan Yerlikaya, operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildiğini ve suç örgütlerine, tefecilere ve mali dolandırıcılara göz açtırılmayacağının altını çizdi. Ayrıca, şüphelilerin tefecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik ve Vergi Usul Kanununa muhalefet gibi çeşitli suçları işlediklerinin tespit edildiğini aktardı.

Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polis memurlarını tebrik ederek, "Milletimizin huzuru ve güvenliği için fedakarca çalışan kahraman polislerimizin ayağına taş değmesin. Allah onları korusun." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *