ANASAYFA arrow right Güncel

Tek taraflı olarak karalayıcı yayınları esefle kınıyoruz

Tek taraflı olarak karalayıcı yayınları esefle kınıyoruz
YAYINLAMA: 18 Şubat 2024 / 16.53
GÜNCELLEME: 18 Şubat 2024 / 16.55

İnsan Hakları Derneği Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Atiye Okay, “Bilimsel veriler doğrultusunda mesleğinin ve insan hakları savunucusu olmanın kendisine yüklediği sorumlulukla çalışan, mücadele eden değerli bir yol arkadaşımız. Şebnem Korur Fincancı’ya yönelik son günlerde medya üzerinden üzerinden dolaşıma sokulmuş olan ve tamamen tek taraflı olarak karalayıcı kampanyaya dönüştürülen yayınları esefle kınıyoruz” dedi.

İnsan Hakları Derneği Antep Şubesi, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği, Hak İnisiyatifi Derneği, İnsan Hakları Gündemi Derneği, Yurttaşlık Derneği ve Antep 78’liler Meclisi, 140journos’un hazırladığı Adnan ‘belgeselinde’ Türk Tabipleri Birliği Başkanı ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı - Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın hedef alınmasına tepki gösterdi.

İnsan Hakları Derneği Antep Şubesi, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği, Hak İnisiyatifi Derneği, İnsan Hakları Gündemi Derneği, Yurttaşlık Derneği ve Antep 78’liler Meclisi, ortak basın açıklaması yaparak  Türk Tabipleri Birliği Başkanı ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı - Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın yanında olduklarını açıkladılar.
İşkence ile mücadele insan hakları savunucularının en önemli görevi
İşkenceyi; bilgi alma, cezalandırma, yıldırma veya korkutma amacıyla bir kişiye kasıtlı olarak ağır bacı ve ıstırap veren fiziksel veya psikolojik davranış olarak tanımlayan Okay, “Fiziksel şiddet, psikolojik manipülasyon, temel ihtiyaçlardan mahrum bırakma ve cinsel istismar dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere çeşitleri olabilir.  İşkence ile mücadele insan hakları örgütlerinin ve savunucularının en önemli görevi” açıklamasını yaptı.

İşkence ile mücadele edenlere yönelik yaftalama, karalama ve itibarını zedeleme davranışlarının ancak ve ancak işkenceyi meşrulaştırmaya yaradığını sözlerine ekleyen Okay, “Bu tür meşrulaştırmalardan fayda umanların, kendilerinin de günün birinde bu suçun mağduru olabilmeleri mümkün. Saygın bir insan hakları savunucusu ve dünya çapında bir bilim insanı olan Adli Tıp Profesörü Şebnem Korur Fincancı, ülkemizin onuru” ifadelerini kullandı.
İşkence geleneğine karşı hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz
Okay, “İnsan hakları savunucularına karşı kasıtlı bir güvensizlik duygusu uyandırmaya yönelik olan sadece anlatılanlara itibar eden bir yayıncılık yaptığı için bu videoyu üretenlerin, başta Şebnem Korur Fincancı olmak üzere işkenceye karşı mücadele yürüten herkese karşı bir özür borcu olduğunu da hatırlatmak isteriz. İnsan hakları savunucularına yönelik her türlü karalayıcı yayına, faaliyetlere, kampanyalara ve hortlatılmaya çalışılan işkence geleneğine karşı hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *