ANASAYFA arrow right Güncel

Temiz doğa, temiz çevre, temiz atmosfer, temiz su en temel insan hakkı

Temiz doğa, temiz çevre, temiz atmosfer, temiz su en temel insan hakkı
YAYINLAMA: 26 Mart 2024 / 19.02
GÜNCELLEME: 26 Mart 2024 / 19.02

Büro Emekçileri Sendikası Gaziantep Şube Başkanı İsmet Karatay, Dünya Meteoroloji Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Temiz doğa, temiz çevre, temiz atmosfer, temiz su en temel insan hakkı. Gelecek nesillere bırakacağımız en kıymetli varlıklar. Bu hakların metalaştırılması, ticarileştirilmesi ve bozulması asla kabul edilemez. Bu çerçeve Anayasa ile korunmalı” dedi.

Meteoroloji emekçileri demokratik çalışma koşullarına sahip olmalı

Hava koşullarını 7 gün 24 saat gözleyen, yaptığı tahminlerle ve uyarılarla kamuoyunu bilgilendiren ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayan, sivil ve askeri havacılığın olmazsa olmazı olan meteoroloji emekçilerinin demokratik çalışma koşullarına sahip olması gerektiğini sözlerine ekleyen Karatay, “Büro Emekçileri Sendikası olarak Meteoroloji Emekçilerinin taleplerini paylaşıyor, taleplerinin karşılanması için mücadelemizin devam edeceğini bir kez daha ifade ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Havacılık tazminatı diğer paydaş kurumlarla eşit oranlarda ve düzenli verilmeli

Havacılık tazminatının diğer paydaş kurumlarla eşit oranlarda ve düzenli verilmesi çağrısında bulunan Karatay, “Maaş promosyonu sadece Genel Müdürlük çalışanlarına değil, tüm illerde çalışan meteoroloji emekçilerine eşit ödensin. Özellikle genel müdürlük tahminler merkezi, bölgesel hava tahmin merkezleri, hava limanları ve meteoroloji müdürlüklerinde nöbet ve vardiya usulü çalışan Meteoroloji emekçilerine fazla mesai ve yıpranma payı verilsin” çağrısında bulundu.

Meteoroloji emekçilerinin tümüne 3600 ek gösterge verilsin

Başkan Karatay, “Arazi tazminatları yeniden ödenmeye başlansın. Nöbet, arazi, omgi bakım ve atölyelerde iş sağlığı ve güvenliği kurallarına dikkat edilsin, personel eksikliği giderilsin. Meteoroloji emekçilerinin tümüne 3600 ek gösterge verilsin. Ek ödemeler temel ücrete yansıtılsın. Merkez ve taşra ayrımı yapılmaksızın ücretsiz servis ve yemek hizmeti verilsin, kira yardımı yapılsın!

Giysi yardımı günün koşullarına göre düzenlensin. Bayramlarda ve resmi tatillerde nöbetçi personele diğer günlerden farklı olarak nöbet ücreti ödensin” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *