ANASAYFA arrow right Güncel

Turizm sektörü üzerindeki tahakküme boyun eğemeyeceğiz

Turizm sektörü üzerindeki tahakküme boyun eğemeyeceğiz
YAYINLAMA: 18 Eylül 2024 / 18.15
GÜNCELLEME: 18 Eylül 2024 / 18.15

Bakan, TÜRSAB’ı yok etme projesinden vazgeçmemiş, yeni bir atağa hazırlanıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, TÜRSAB ile ilgili sözlerine tepki gösteren GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, ‘’TÜRSAB, sektör üzerinde oluşturduğunuz bu tahakküme boyun eğmeyecek, haksız rekabetiniz ve tekelinizle mücadele etmeye devam edecek’’ dedi.

 ‘Sektörel bir tartışmanın, sektörün hak etmediği bir seviyeye gelmiş olması, arzu edeceğimiz bir durum değil’ Kılınç, sektörel konuları tartışabilmek için bilgi sahibi olmak gerektiğinin altını çizdi. ‘’Bakan, bunca yıl bakanlık yapmasına rağmen, STK’larla kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü arasındaki farkı ayırt edemiyor. Turizmde on beş bin üyeli bir meslek örgütü olan TÜRSAB, dünya çapında bilinen ve örnek gösterilen en büyük turizm örgütü. Kamu kurumu niteliğindeki meslek birliğimizi önemsizleştirme ve sıradanlaştırma gayretiyle derneklerle bir tutmak, eğer kasıtlı yapılmıyorsa, cahillik’’ ifadelerini kullandı.

Kılınç, ‘’Bakan, "Mecbur olmasa kimse TÜRSAB’a üye olmaz" demiş. Ticaret Odalarına, Barolara velhasıl benzeri meslek örgütlerine üyelik kanun gereği. Tıpkı turizm tesislerinin Bakanlığımıza bağlı olmaları gibi. Kendisine sormak lazım; eğer belge alma zorunluluğu olmasaydı, bir tek turizm tesisi bakanlıktan belge alır mıydı? Bakan’a, dükkânı gibi çalıştırdığı TGA’ya ödeme yapmayı neden gönüllülük esasına bağlamadığını da ayrıca sormak gerekiyor’’ şeklinde konuştu.

Bakan’ın ‘TÜRSAB kokuşmuş’ sözüne cevap veren Kılınç, ‘’Bunca zorlama denetimlere rağmen bizde bulamadığınız o ‘Kötü kokular’ esas sizin bakanlık döneminizde şirketlerinize verdiğiniz tahsislerden ve sağladığınız avantajlardan kaynaklanıyor olabilir mi? Açıkçası bu ölçüsüz ve nezaketsiz çıkışlarınızın neyin hazırlığı olduğunu, neyin işaret fişeği olduğunu merak ediyoruz. Anlaşılıyor ki, Bakan şahsi saplantısı olan TÜRSAB’ı bölme ve yok etme projesinden vazgeçmemiş ve yeni bir atağa hazırlanıyor’’ tespitini yaptı.

Bakan’ın, ısrarla şahsi husumetini devlet meselesi gibi sunmaya çalıştığına dikkat çeken Kılınç, ‘’Şahsi husumetinden dolayı kurumumuz ile bakanlığımızı karşı karşıya getirme konusundaki ısrarı sürüyor. Bizler defalarca ziyaret etmemize rağmen kendisi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde TÜRSAB’ı bir kez bile ziyaret etmemiş tek Turizm Bakanı. Sektörün başta vizyon olmak üzere çözüm bekleyen onlarca sorunu varken, devlette ve sektörde tek bir kişi yok ki Bakan’ın TÜRSAB’a ve Başkanına olan husumetini bilmesin’’ açıklamasında bulundu.

GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Kamu gücünü kullanarak turizm sektörünü, reklam gücünü kullanarak medya sektörünü, olağan artışı yansıtırken bile abartılan, rakiplerle hiç mukayese edilmeyen istatistiklerle hükümeti, şahsi ikbali için yanıltmaktan vazgeçmiyor. Meselenin aslı şudur; Bakan, TÜRSAB’ın iç turizmde kendi şirket ve markaları ile oluşturduğu tekele karşı, 15 bin seyahat acentesinin hakkı için verdiği mücadeleden ve seyahat acentelerinin varlığından rahatsız.’’

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *