ANASAYFA arrow right Güncel

Turkcell girişimci kadınlara işin uzmanlarından koçluk fırsatı sunuyor

Turkcell girişimci kadınlara işin uzmanlarından koçluk fırsatı sunuyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.01
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.01
Turkcell, Gaziantepli Aynur Dumrul’u top model Tülin Şahin’le buluşturdu.
Turkcell, Gaziantepli Aynur Dumrul’u top model Tülin Şahin’le buluşturdu

Turkcell’in TİSVA işbirliğiyle hayata geçirdiği Ekonomiye Kadın Gücü projesinden faydalanan 68 bin dar gelirli, girişimci kadın yeni nesil girişimci olma yolunda hızla ilerliyor.Projeden destek alanlara alanında marka olmuş isimlerden koçluk desteği de sunan Turkcell, Gaziantepli Aynur Dumrul’u top model Tülin Şahin’le buluşturdu. Gaziantep’te kendisini ziyaret eden Tülin Şahin’in çizdiği desenleri ürünlerine yansıtan Aynur Hanım, top modelden moda üzerine bilgiler aldı.

Türkiye’nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliğinde hayata geçirdiği “Ekonomiye Kadın Gücü” ileiş kuran ve girişimlerini büyüten kadınları şimdi de uzman isimlerle buluşturarak koçluk hizmeti sunuyor. Proje kapsamında top model Tülin şahin, aldığı mikro kredi sayesinde deri işlemeciliği işinde önemli atılımlarda bulunan Gaziantepli Aynur Dumrul’u evinde ziyaret etti. Tülin Şahin’den moda üzerine bilgiler alan Dumrul, aynı zamanda ünlü modelin çizdiği desenleri ürünlerine yansıttı.

“Amaç kadınlarımızı yeni
nesil girişimcilere dönüştürmek”

Konuyla ilgili açıklama yapan Turkcell KSS, Sponsorluk ve STK İlişkileri Direktörü Zeynep Özbil şunları söyledi: “Çabalarımızın amacı kadınlarımızı yeni nesil girişimcilere dönüştürmek. Ekonomiye Kadın Gücü girişimcilerimize verdiğimiz pazarlama desteğimiz kapsamında e-ticaret sitemiz Turkcell El Emeği Pazar Yeri’ni açtık.Tüm Türkiye el emeği ürünlere artık tek tıkla ulaşabiliyor.Şimdi de kadınlarımızı uzmanlarla bir araya getirerek onlardan koçluk almalarını sağlıyoruz.Yıl boyunca devam edeceğimiz bu etkinliklerin, girişimci kadınlarımızın önünde yeni ufuklar ve başarı kapıları açacağına inanıyoruz. Girişimci kadınlarımızın yeni yıl için ürettikleri ve Turkcell El Emeği Pazar Yeri alışveriş sitesinde satışa sunacakları ürünlerin tasarımı konusunda bizlerle birlikte çalışan Tülin Şahin’e projemizin bir parçası olduğu ve desteği için teşekkür ederiz.”

Dumrul: “Hayalim bir tuhafiye açmak”
Ekonomiye Kadın Gücü projesi sayesinde yazma kenarı, şal, patik, dantel gibi ürettiği el işlerini bir tuhafiye açarak büyütmek istediğini belirten 31 yaşında, evli ve üç çocuk annesi Aynur Dumrul, “Eşim boyacılık yapıyor, belli bir yerde çalışmıyor. Müşterileri oldukça ev boyamaya gidiyor. Evimizin geçimini eşimin yaptığı işlerden aldığı ücretle sağlamaya çalışıyoruz.Ona destek olmak için evimde yazma kenarı, şal, patik, dantel gibi el işleri yapıp satıyorum.Sermayem olmadığı için elimde fazla ürün bulunduramıyorum.Ürünlerimi yakınlarım ve akrabalarımı sayesinde satıyorum.Ekonomiye Kadın Gücü ile 2012 yılında komşularım vasıtasıyla tanıştım.Mikrofinans alabilmek için komşularımla 5 kişilik grup oluşturduk.Alacağımız kredi hakkında bir haftalık bilgilendirme yapıldı.2012 yılında aldığım 500 TL’lik krediyle yeni ürünler yaptım.2013 yılında 1000 TL kredi daha kullanarak ürün çeşidimi fazlalaştırdım. Ürünlerimi satabileceğim bir tuhafiye açmak istiyorum, bunun için 7000 TL krediye ihtiyacım var. Bugünlere gelmemi sağlayan Ekonomiye Kadın Gücü projesini hayata geçiren Turkcell’e ve TİSVA’ya minnetlerimi sunuyorum” dedi.

Şahin: “Kadınların kendi ayakları
üzerinde durabilmesi çok önemli”

Tülin Şahin, Ekonomiye Kadın Gücü için Gaziantep’e yaptığı ziyaret sırasında şöyle konuştu: “Ekonomiye Kadın Gücü projesini ilk duyduğumda çok heyecanlandım. Uzun zamandır gerçekten değer yaratacak bir sosyal sorumluluk projesine destek olmak isterken Ekonomiye Kadın Gücü ile yollarımız kesişti. Turkcell’in kadın girişimcilere ekonomik, eğitim, teknoloji ve pazarlama desteği verdiğini duyunca bu projenin bir parçası olup üreten kadınlara destek olmalıyım dedim. Çünkü bana göre kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmeleri, ailelerine destek olabilmeleri ve en başta birey olabilmeleri çok önemli. Dolayısıyla, neden bu kadınlarla bir araya gelip ortak bir çalışma yapmayalım diye düşündüm... Bu vesileyle projeden destek alıp iş kuran, işlerini büyüten girişimci kadınlarımızla buluşmaya başladım.Bu buluşmalardan biri de Gaziantepli Aynur Dumrul ile oldu.Aynur Hanım’a bir yandan iş hayatım boyunca elde ettiğim deneyimleri aktararak yol gösterici olmaya çalıştım, bir yandan da yaptığım tasarım ve renk yönderliğiyle ürünlerini şekillendirmesine katkı sağlamaya gayret ettim. Kadınlar olarak yan yana durarak ve birbirimizi destekleyerek başarıya ulaşacağımıza inanıyor, herkesi bu projeye katkıda bulunmaya davet ediyorum.”

Yeni yıl hediyelerinde el emeği göz nuru
Tülin Şahin’in Ekonomiye Kadın Gücü logosundan esinlenerek oluşturduğu desen temel alınarak yaratılan ürünler Turkcell El Emeği Pazar Yeri’nde sergileniyor. Bu ürünlerin dışında Türkiye’nin dört bir yanından 68 bin kadın girişimcinin el emeği göz nuru ürünlerine Turkcell El Emeği Pazar Yeri sitesinden ulaşılabiliyor ve 2014 hediyelerini bu ürünlerden seçmek mümkün oluyor.

Ekonomiye Kadın Gücü hakkında
Turkcell, 2012 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı işbirliğinde dar gelirli, girişimci kadınlar için cepten kalkınma seferberliği başlattı. Ekonomiye Kadın Gücü adlı seferberlik sayesinde dünyada ilk defa bir mobil operatör, bir mikrofinans kuruluşuyla ortak ‘sosyal borçlanma’ modelini hayata geçirmiş oldu. Turkcell’in teknolojisiyle güçlendirilen sosyal borçlanma modeli sayesinde dileyen herkes dar gelirli kadınlara 1 yıl vadeli borç verebiliyor ya da bağış yapabiliyor. Ekonomiye Kadın Gücü seferberliğinin hedefi 4 yılda 100 bin kadını ekonomiye kazandırmak. Turkcell projeye 400 bin TL katkı vererek başladı. Sosyal borçlanma modeli sayesinde gelen destek ise yaklaşık 1 milyon TL’ye ulaşmış durumda ve 68 bin kadın mikrokrediden faydalanıyor.Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *