ANASAYFA arrow right Güncel

"Türkiye’de asgari ücret düşük değil"

"Türkiye’de asgari ücret düşük değil"
YAYINLAMA: 01 Temmuz 2024 / 14.35
GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2024 / 14.35

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, EYT uygulamasının "muhalefetin pohpohlaması' ile geçtiğini söyledi. "Türkiye’de asgari ücret düşük değildir" iddiasında bulunan Şimşek, yeni vergi paketi ve yurt dışı çıkış harcı zam hakkında da açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik krizin ortasında milyonlarca kişiyi rahatlatan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin "muhalefetin popülist iteklemesi" ile gerçekleştiğini söyledi. Şimşek, "Küçümsemeyin, geçen sene muhalefetin popülist iteklemesi ile seçim sürecinde EYT hayata geçirildi. Bu sene yıllık maliyeti 724 milyar TL. Milli gelirin yüzde 2’sine yakın bir rakamdan bahsediyoruz" dedi.

"Biz 37-38-39-40’lı yaşlarda vatandaşlarımızı emekli etmeseydik… " diyen Şimşek, "Bütçeden bu ödemeleri yapmak zorundayız, bunu da borçlanmak zorundayız. EYT’yi meydanlarda muhalefet pohpohladı" ifadelerini kullandı.

Şimşek, milyonlarca kişinin temmuz ayında ara zam beklentisinin karşılanmaması nedeniyle tepkili olduğu asgari ücret konusunda da "Türkiye’de asgari ücret düşük değildir" iddiasında bulundu. Şimşek, "Asya’daki ülkelere, Endonezya, Filipinler, Tayland’a bakın, bir de Latin Amerika, Brezilya, Şili, Kolombiya, Avrupa’da Bulgaristan, Macaristan ile karşılaştırın. Polonya hariç, gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye’de asgari ücret düşük değildir" dedi.

Habertürk ve BloombergHT ortak yayınında konuşan Şimşek, tartışma yaratan vergi paketi taslağına dair haberler hakkında da "Piyasada üzerine tartışılan paket, kapsam itibarıyla bizim süzgecimizden geçmiş bir paket değildi. Bütün gelen önerilerin bir şekilde toparlandığı bir metin piyasada dolaşıyor" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *