ANASAYFA arrow right Güncel

Türkiye’de insanların yüzde 90’ı adalete güvenmiyor

Türkiye’de insanların yüzde  90’ı adalete güvenmiyor
YAYINLAMA: 22 Ekim 2024 / 19.13
GÜNCELLEME: 22 Ekim 2024 / 19.13

Antep Barosu başkanlığını Şenyaşar Davası ve Tahir Elçi davaları gibi ülkenin önemli ve kamuoyunun yakından takip ettiği davaların avukatı Bülent Duran’ın kazanması memnuniyet yarattı

Türkiye’de adalete güvensizliğin yüzde 90 civarında olduğunu kaydeden Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bülent Duran, ‘’Güveni yeniden tesis etmek için baroların çok ciddi bir görevi var. Çünkü vatandaşın temas ettiği kişi olan avukatlar aynı zamanda yargının kurucu unsuru arasında yer alıyor. Dolayısıyla gerekli rolümüzü oynayacağız’’ şeklinde konuştu.

Gaziantep Barosu’nun 47. Olağan Genel Kurulu, avukatların yoğun katılımı ile Gaziantep Barosu Hizmet binasında gerçekleşti. Başkanlık için 5 adayın yarıştığı seçimde ipi 608 oy ile Av. Bülent Duran göğüsledi. Başkan adaylarından Av. Melikşah Korkmaz, 593, Av. İbrahim Onur Ağalın 459, Av. Kenan Tarık Polat 253 ve Av. Emine Sevil Koyuncu ise 189 oy aldı.

Duran, ‘’Avukatlar, her geçen gün mahkemede, kalemde, cezaevinde, karakolda ve tüm idari birimlerde mesleklerini icra etmekte zorlanıyorlar. Her geçen gün meslektaşlarımızın iş gücü kaybı artıyor, itibarları rencide ediliyor. O yüzden meslektaşlarımızı onure etmek, mesleki, ücret ve emek kaygılarını gidermek gibi bir görevimiz var. Bunlara çözüm bulmak için çalışacağız’’ dedi.

Projeyi devraldıktan sonra bitirmek için çalışacağız

Otopark konusuna değinen Duran, ‘’Otopark konusunda daha önceden anlaşılmış. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz ile görüşeceğiz. Katlı ve açık otopark yapılabilecek alanlar mevcut. Buna dair de bir projenin olduğunu biliyoruz. Projeyi devraldıktan sonra ise bitirmek için çalışacağız’’ açıklamasını yaptı.

Gaziantep Barosu, konunun motor gücü olacak

Genç avukatların birçok sorunu bulunduğuna dikkat çeken Duran, ‘’Genç avukatların yaşadığı sorunları biliyoruz. Ofis tutamıyorlar, iş kaygısı taşıyorlar. Meslektaşlarımızın istihdam alanının arttırılması için Türkiye Barolar Birliği ve tüm baroların ortak çalışması lazım. Bu sorumluluğu alacağız ve sorunun çözümü için mücadele edeceğiz. Gaziantep Barosu, bu konunun motor gücü olacak’’ ifadelerini kullandı.

Hukuk Fakülte sayısının artırması doğru değil

Hukuk Fakülte sayısını artırmanın doğru olmadığını sözlerine ekleyen Duran, ‘’Mezun olanlar iş bulamıyor. Öngörülebilirlik ile fakülte açılabilir ve akademik kadro ona göre oluşturulabilir. Bu dönem ilk defa sınav uygulandı. Şu anda birçok fakülteni kapatılma ihtimali söz konusu. Çünkü gençler geldiğinde eskisi gibi avukatlık ve ekonomik bir gelir bulmuyorlar. Bu da meslektaşlarımızı yıpratıyor’’ diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *