ANASAYFA arrow right Güncel

Türkiye'de yoksullar orantısız baskı altında

Türkiye'de yoksullar orantısız baskı altında
YAYINLAMA: 18 Nisan 2024 / 17.21
GÜNCELLEME: 18 Nisan 2024 / 17.21

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Humberto Lopez, Türkiye'de yoksul kesimin yüksek enflasyon nedeniyle orantısız baskı altına olduğunu söyledi. Lopez "Enflasyona sabretmek zor, alternatifi daha kötü" dedi.

Dünya Bankası, Türkiye'ye 2024-28 döneminde 18 milyar dolarlık ek kredi verecek. Daha önceki krediyle birlikte bu miktar 35 milyar doları bulacak.

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Humberto Lopez, gazeteci Murat Yetkin'in, Dünya Bankası'nın Türkiye sağlayacağı finansmana ilişkin sorularını cevaplandırdı. Yetkinport'ta yayınlanan röportajda, Lopez'in özellikle yüksek enflasyon ve yoksullağa ilişkin değerlendirmesi dikkat çekti.

"Son aylarda ve yıllarda yaşanan yüksek enflasyonun toplumun daha yoksul kesimlerini orantısız bir şekilde etkilediğine de değinmem gerekiyor" diyen Lopez, şu yorumda bulundu: "Birçok insan için bunun kolay olmadığını ve gerekli sabır ve azmi istemenin zor bir istek olabileceğini biliyorum. Ancak dürüst olmak gerekirse bunun alternatifinin çok daha kötü olacağını düşünüyorum. Sürdürülebilir bir şekilde istihdam yaratmak istiyorsak, ekonomik kaynakların ülkede verimli bir şekilde tahsis edilmesini sağlamamız gerekecek ve enflasyon yüksekken bunu yapmak çok zor. Enflasyon düştükçe ve ekonomi yeniden canlandıkça bu, enflasyonla mücadeleye daha da yardımcı olacak ve istihdam yaratılmasına yardımcı olacaktır."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *