ANASAYFA arrow right Güncel

Tüyap Fuarcılık, Halı sektörünü Antep’te buluşturuyor

Tüyap Fuarcılık, Halı sektörünü Antep’te buluşturuyor
YAYINLAMA: 23 Nisan 2024 / 14.22
GÜNCELLEME: 23 Nisan 2024 / 14.22

Gaziantep Halı Fuarı, 28-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) düzenlenecek.

Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından Gaziantep Ticaret Odası iş birliğiyle gerçekleşecek Gaziantep Halı Fuarı, bu yıl ilk kez düzenlenecek olup, halı sektörünün güçlü firmalarını bir araya getirerek sektörün gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Gaziantep Halı Fuarı, Orta Doğu ve MENA bölgesi ağırlık olmak üzere Kuzey Afrika ve Avrupa'dan çok sayıda yabancı ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor. Fuarda, el yapımı halı ve seccade çeşitlerinden, makine yapımı halılara, kilim ve paspaslara kadar sektörün tüm üretim kalemlerine yer verilecek. Ayrıca tekstil zemin kaplamaları, lifler, iplikler, tekstil makine ve aksesuarları da fuar kapsamında sergilenecek.

Halı sektörünün başkenti olarak bilinen Gaziantep’te, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB), Gaziantep Halıcılar ve Dokumacılar Odası'nın destekleriyle 2 salon 30 bin m2 alanda düzenlenecek fuara, 10 ülkeden 200 firma ve firma temsilciliği katılacak.

Gaziantep dünya halı sektörünü ağırlamaya hazırlanıyor

Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Gaziantep’in, makine halısı üretiminde ve ihracatında lider olduğunu belirterek, “Bu potansiyelin dünya çapında ve ülkemizde daha geniş kitlelere ulaşması gerektiğine inanıyoruz. Bu yıl ilk defa düzenleyeceğimiz fuarın sektörde büyük yankı uyandıracağına düşünüyoruz” diye konuştu.

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ise halı sektörünün Gaziantep ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu belirterek, 28 Mayıs'ta başlayacak olan Gaziantep Halı Fuarı için heyecanlı olduklarını dile getirdi. Yıldırım, “Dünya halı modasını belirleyecek kadar güçlü bir üretim altyapısı ve pazar payına sahip olan Gaziantep, 28-31 Mayıs tarihlerinde dünya halı sektörünü ağırlamaya hazırlanıyor. Gaziantep Halı Fuarı'na dünyanın dört bir yanından sektör temsilcilerinin şehrimize gelmesi heyecan verici. Sektördeki firmaların var olan iş bağlantılarını güçlendirmesi, yeni iş bağlantıları kurması açısından büyük fayda sağlayacağından şüphemiz yok. Aynı zamanda, 6 Şubat depremlerinden ağır yara almış olan bölgemizin yeniden ayağa kalkması, ticaretin ve üretimin canlanması adına da olumlu bir katkı sunacaktır. Tüm sektör temsilcilerini 28 Mayıs’ta Gaziantep’e bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 Gaziantep Halı Fuarı yeni iş fırsatları için önemli bir platform

Halı sektörü, Türkiye'nin dünya genelindeki ticaret hacmini 17,2 milyar dolara taşıdı. Türkiye, 117 ülkeye yaklaşık 3 milyar dolarlık halı ihracatı gerçekleştirirken, bu alanda önemli bir oyuncu konumunda yer alıyor. Gaziantep Halı Fuarı, sektördeki firmaların iş bağlantılarını güçlendirmesi ve yeni iş fırsatları yakalaması için önemli bir platform olacak.

Fuara; Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Irak, Mısır, Libya, İngiltere, Bulgaristan, Fransa, Avustralya, Hollanda, İsviçre, İtalya, İspanya, Güney Kore, Rusya, Malezya, Kuveyt, Suudi Arabistan, Nijerya ve Kenya'dan çok sayıda ziyaretçi bekleniyor.

Gaziantep Halı Fuarı, 28-30 Mayıs 2024 tarihlerinde 10.00-18.00, 31 Mayıs 2024 tarihinde ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *