ANASAYFA arrow right Güncel

Ülkenin tüm kaynakları küçük bir grup tarafından yağmalanıyor

Ülkenin tüm kaynakları küçük  bir grup tarafından yağmalanıyor
YAYINLAMA: 25 Temmuz 2024 / 17.08
GÜNCELLEME: 25 Temmuz 2024 / 17.08

Zamlar, vatandaşın sırtına ağır bir yük bindiriyor.

Uzun zamandır emekçi halkın tüm yaşam noktalarında hissettiği ve altında ezildiği bir ekonomik kriz ile karşı karşıya olunduğunu söyleyen Türkiye Komünist Partisi Gaziantep İl Başkanı Damla Çınar, ‘’Baktığımız zaman ülkenin tüm kaynaklarının küçük bir grup tarafından ‘’yağmalandığını’’ görebiliriz’’ dedi.

Türkiye’de emekçilerin cephesinde değişen pek bir şey yok

Emekçi halkın kırıntıları değil, yarattığı değerin tümünü alması gerektiğini ifade eden Çınar, ‘’Konuyu temellendirirken ilk önce çevremizdeki insanların, halkın hayat koşullarına bakmamız gerekiyor. Türkiye’de emekçilerin cephesinde değişen pek bir şey yok. Günü kurtarmaya, hayat pahalılığı karşısında ayakta kalmaya çalışıyoruz hep birlikte. Hepimizin bildiği üzere Türkiye her seçim dönemi günlerini AKP iktidarının enerji alanında bir dizi yeni keşif ve yatırımın müjdesini kamuoyu ile paylaşması ve enerji kullanımının yurttaşlar için el yakan bir konu olmaktan çıkacağı söylemleri ile geçiriyor’’ şeklinde konuştu.

Yeni dönemin en can yakan konusu ise yine hayat pahalılığı

Çınar, ‘‘Dünyada enerji arz ve temininin büyük zorluklar barındırdığı bir dönemde Türkiye arz sıkıntısı yaşamamak için kimi çözümler üretmekle kalmıyor ‘Yerli’ ve ‘Milli’ kimi adımlar da art arda geliyor. En azından AKP iktidarının sunduğu fotoğraf böyle diyebiliriz. Sonra, seçimler oluyor ve bildiğimiz gibi yeni dönemin en can yakan konusu ise yine hayat pahalılığı’’ tespitini yaptı.

MESEM’de ölen çocukların hesabını kim verecek?

Halkın her gün zam haberleri ile uyandığını sözlerine ekleyen Başkan Çınar,

‘’Zamlar yurttaşlarımızın sırtına ağır bir yük bindiriyor. Yaşamak için mesai saatlerinin çok çok fazlasını çalışmak zorunda kalıyoruz. İyi bir yaşam için ses çıkarmaya çalışan emekçiler ise bildiğimiz üzere sürekli bir seçim ertelemesi ile geçiştiriliyor. Bence tam da bu noktada sormak gerekiyor; yaşamını sürdürebilmek için çok ağır koşullarda yaşayan, geçinemediği için hayatına son veren saçma sapan bir eğitim politikası sonucu ortaya çıkan MESEM’de ölen çocukların hesabını kim verecek?’’ sorusunu sordu.

Çözümü emekçilere layık görülen bu düzen ile mücadele etmek

‘Keskin bir sınıf bilincine sahip olmadan ve yaygın bir örgütlenmeyi beceremeden hiçbir kazanım sağlanamaz’ diyen Çınar, ‘’Halkımızın yoksullaşmasının arkasında yatan ana neden emek sömürüsü. Bu sömürü düzeni yok olmadıkça ne emeklilerin ne de emekçilerin insanca yapabilecekleri koşulları sağlamak mümkün değil. Çözümü ise emekçilere layık görülen bu düzen ile mücadele etmek’’ açıklamasını yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *